Coronaviruset -Covid-19

Coronaviruset -Covid-19

Just nu är det många som ringer till vårdcentralen och till 1177 med frågor om coronaviruset.

Har du inte varit på resa i ett område där personer har blivit smittade av coronaviruset de senaste 14 dagarna, men har liknande symtom? Då är det inte sannolikt att du har fått covid-19. Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset.

Ring telefonnummer 1177 eller till din vårdcentral om du har feber, hosta eller andningsbesvär och något av följande stämmer in på dig:

Du har under de senaste 14 dagarna varit i Kina, Iran, Sydkorea eller Italien – i regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna eller Veneto.

Du har under de senaste 14 dagarna varit i kontakt med någon som har covid-19.

När du ringer 1177 får du information om när och var du ska söka vård. Det är viktigt att ringa först och inte åka direkt till en mottagning, eftersom det finns rutiner för hur du i så fall ska tas omhand.

Du kan läsa mer och få svar på vanliga frågor om coronaviruset på Folkhälsomyndighetens webbplats som uppdateras kontinuerligt: https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/fragor-och-svar-om-n…/(Extern länk)