Vårdmottagningen Bra Liv nära på Asecs-området Jönköping fyller 1 år!

Vårdmottagningen Bra Liv nära på Asecs-området Jönköping fyller 1 år!

sjuksköterska
Distriktsköterska Angela Eckerby är en av dem som bemannar Bra Liv nära:s drop-in-mottagning som nu firar ett år. Arkivbild. Foto: Mikael Bergström

11 oktober 2019 öppnade vi inom Vårdcentralerna Bra Liv vårdmottagning Bra Liv nära med placering på City Gross i Jönköping. Syftet var att underlätta för invånare att snabbt och enkelt kunna få hjälp med enklare besvär. Därför valde vi en drop-in mottagning och att ha öppet eftermiddagar och tidig kväll.

Under året som gått har vi kunnat se att det är invånare i alla åldrar och från hela Jönköpings län som kommer till drop-in-mottagningen. De har uppskattat den extra service som mottagningen innebär.

Den vanligaste kontaktorsaken har varit vaccinationer. Men även bland annat öronproblem, hudproblem, enklare skador och blodtryckskontroller är vanligt förekommande.

Mottagningen har kunnat avlasta både för vårdcentraler och sjukhus. Även akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov har kunnat hänvisa patienter till mottagningen, och det finns ett nära samarbete med infektionskliniken som också hänvisar patienter för vaccinationer.

Två distriktssköterskor bemannar mottagningen, som har öppet varje helgfri måndag – fredag mellan klockan 13-18.

Från 3 november kommer mottagningen även att erbjuda vaccination mot årsinfluensan. För detta rekommenderas att i förväg boka sin tid via appen Bra Liv nära.

Perioden 7 oktober – 14 oktober kommer Bra Liv att fira lite extra att mottagningen har funnits i ett år.

Mediakontakt för frågor eller besök:
Angela Eckerby, telefon 0705-41 91 99,
angela.eckerby@rjl.se

Leena Tjärnén, telefon 0730-76 21 20,
leena.tjarnen@rjl.se