Bra Liv nära

Välkommen till din vårdcentral online.

Boka tid för läkarbesök onlineBoka en tid för läkarbesök online(Extern länk)

Om Bra Liv nära

Bra Liv nära är en tjänst för dig där du träffar vårdpersonal via videomöte i din smartphone, platta eller dator. Du bokar själv den tid som det passar dig. Du kan få råd, recept på läkemedel, remiss till vidare vård eller sjukintyg - precis som vid ett vanligt vårdcentralsbesök.

Genom Bra Liv nära träffar du legitimerad personal från våra Bra Liv-vårdcentraler, var du än befinner dig. Du kan när som helst logga in på appen för att se nästa lediga tid.

Vad kan vi hjälpa dig med? 

Besöka läkare

Vi kan hjälpa dig med de flesta lindriga besvär som inte kräver regelbunden kontakt på din vanliga vårdcentral.

Besöka sjukgymnast

Sjukgymnasterna på Bra Liv nära är experter på leder och muskler och de skador som kan uppkomma där. Ett videobesök lämpar sig extra bra för akuta åkommor såsom ryggskott, eller stukningar.

Besöka professionell samtalskontakt

Du kan boka en tid till någon från våra psykosociala team. Att prata med någon via Bra Liv nära kan lämpa sig bra som en första kontakt. 

Kostnad

Ett besök på Bra Liv nära kostar lika mycket som vid ett besök hos din fysiska vårdcentral. Gör du fler än ett besök per dygn så debiteras du endast för det första besöket. 

Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar om Bra Liv nära

Använd appen Bra Liv nära

  1. Ladda ner appen "Bra Liv nära".
  2. Logga in säkert med BankID. 
  3. Boka ledig en tid som passar dig. Du kan även boka en tid för ditt barn.
  4. Du får en mejlbekräftelse om att mötet är bokat och du påminns om mötet både dagen innan och en timme innan mötet ska äga rum. Gå in i appen och klicka på knappen ”Besök idag”. När du är inloggad i appen och sitter i väntrummet behöver du inte göra något för att mötet ska starta, det sker automatiskt på vårdgivarens initiativ. 
  5. Mötet genomförs via videolänk. Vårdgivaren journalför precis som vid ett vanligt besök. Bedömer din läkare att du behöver recept på läkemedel eller en remiss så kommer läkaren att skriva ut det.
  6. En faktura skickas efter ditt besök till din folkbokföringsadress. Besöket kostar lika mycket som vid ett besök hos din Bra Liv-vårdcentral. 

Säkerhet och sekretess

All data är krypterad och behandlas enligt personuppgiftslagen och patientdatalagen.