Textilakademin

Bildkollage föreställande tyger i blå färger, trasmatta, klädesplagg

Gillar du att skapa och förverkliga en idé? Vill du arbeta med textil i framtiden? Då är du välkommen till Textilakademin i Värnamo. Vi erbjuder en kreativ miljö där du får utveckla ditt textila kunnande och samtidigt växa som person.

Utbildningen

Utbildningen består av en ett-årig grundutbildning som förbereder för vidare studier inom textil. Därefter finns möjlighet att söka ett påbyggnadsår.

Vi arbetar i ljusa och praktiska ateljéer och verkstäder som du har tillgång till även under kvällar och helger. På schemat finns både lärarledda lektioner och eget arbete.

Under året får du utvecklas konstnärligt och hantverksmässigt. Stor vikt läggs på processen från idé till färdig produkt. Praktiskt arbete varvas med teoretiska studier. Vi strävar mot miljömärkta material och genom medvetna val vill vi bidra till ett mer hållbart samhälle.

Vi gör studieresor till skolor, museer och företag. Dessa är en viktig del iundervisningen.

Många av våra studenter går vidare till högskolor och universitet med textil inriktning. Andra läser hos oss för sin personliga utveckling och har nytta och glädje av kunskaperna resten av livet.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för ditt material samt för

studieresor och praktik. Du har möjlighet att låna en dator under din studietid.

Vi arbetar med Adobe CC och du betalar själv en studentprenumeration för att kunna använda programmet.