Nyheter

Nyheter

Planerad sjukvård fortsätter genomföras när konfliktåtgärder träder i kraft

SKR, Sobona och Vårdförbundet har inte kommit överens om nytt kollektivavtal om lön och allmänna anställningsvillkor. Vårdförbundet har därför valt att gå ut i konflikt och åtgärderna träder i kraft klockan 16.00 torsdag den 25 april. Oavsett konflikt kommer planerad sjukvård att fortsätta genomföras i största möjliga utsträckning.

Bästa möjliga hälso- och sjukvård ska bedrivas – oavsett konflikt

Region Jönköpings län har invånarnas uppdrag och politikens mandat att bedriva bästa möjliga hälso- och sjukvård – och det gäller oavsett konflikt. Det innebär att planerade operationer, planeringsbar mottagnings-, vårdavdelnings- och akutverksamhet ska fortgå, i största möjliga utsträckning, om konflikten med Vårdförbundet bryter ut på torsdag 25 april.

Vårdcentralerna Bra Livs nya närmottagning med drop-in har öppnat i Eksjö

Charlotta Larsdotter, Rachel De Basso och Mats Bojestig klipper invigningsband

På tisdagen den 2 april öppnade Vårdcentralerna bra liv sin nya närmottagning i Eksjö. Närmottagningen med drop-in är den tredje i länet och placeringen är hos Ica supermarket. Syftet med mottagningen är att möta invånarna i vardagen och samtidigt göra det enkelt för boende i Eksjö att få vård.

Bra betyg för våra vårdcentraler

Anette Sparf, verksamhetschef för Bra Liv Tenhult vårdcentral

Drygt åtta av tio patienter är nöjda eller mycket nöjda med sin vårdcentral efter ett läkarbesök. Vårdcentralerna i Jönköpings län får ett gott betyg av patienterna när resultatet från Nationell patientenkät primärvård, NPE, hösten 2023, presenteras.

Behov av vård i sommar

Vård i sommar

Nu är sommaren här vilket innebär att även vi tar semester. Under veckorna 24-33 kommer vi att ha en lägre bemanning än vanligt. Men tveka inte att kontakta oss om olyckan är framme.