Ständig utveckling för länets energi- och klimatrådgivare

Ständig utveckling för länets energi- och klimatrådgivare

Besök på IV Produkt i Växjö Foto: IV Produkt

Kompetensutveckling är viktigt för att kunna möta de rådsökandes behov. Några av länets energi- och klimatrådgivare är nu uppdaterade med det senaste kring ventilation. Henric Davidsson, energi- och klimatrådgivare i Värnamo, är en av de som var med och besökte IV Produkt i förra veckan.

Varför ville du lära dig mer om just ventilation?
- Det är ett intressant område som det går att göra mycket med genom inställningar och flöden. Samtidigt är det lätt att missa och det kan vara en stor energitjuv som kan vara värd att se över innan man gör andra åtgärder.

Vad tar du med dig till rådgivningen?
- Dels att återbetalningstiden är inte så lång som man tror. En investering i ny ventilation kan leda till både bättre inomhusklimat, lägre kostnad och det betalar sig snabbt. Nya ventilationssystem är mycket mer energieffektiva och tekniken är bättre, enklare och det finns smartare styrning. Sen gäller det att ha rätt typ av ventilation utifrån lokal och verksamhet.  

Varför är kontinuerlig kompetensutveckling så viktig?
- Det händer väldigt mycket hela tiden så vi måste ha det kontinuerligt. Det jag lärde mig för tre år sen är inaktuellt nu. Eftersom man måste ha lite koll på mycket är det bra att vi också kan ta hjälp av varandra, är det något jag inte kan så har jag en kollega som kan mer.  

Kompetensutveckling är en viktig del i vårt arbete med att samordna länets energi- och klimatrådgivare. Kontinuerligt under året anordnas därför utbildningar, studiebesök och andra typer av kunskapsutbyten utifrån de behov som energi- och klimatrådgivarna har.

Läs mer

Energi- och klimatrådgivningen var avgörande för Björns satsning

Rekordhögt söktryck på energi- och klimatrådgivningen

Lokal, kostnadsfri och opartisk rådgivning