Öppen Skola för årskurs 9

Bildkollage från Tenhults naturbruksgymnasium med elever, djur och maskiner

Är du nyfiken på Tenhults naturbruksgymnasium och vill veta mer om våra utbildningar? Vid ett antal tillfällen varje höst och vinter har du som går i årskurs 9 möjlighet att besöka oss för att se vår skola och få en djupare inblick i våra gymnasieutbildningar. Denna aktivitet kallar vi för Öppen Skola och den riktar sig framförallt till dig som vill veta mer om Naturbruksprogrammet och Programinriktat val. Förälder och/eller studie- och yrkesvägledare eller annan personal från din grundskola är naturligtvis också välkomna!

Anmäl dig till den inriktning som du är intresserad av genom att fylla i anmälningsformuläret längst ner på sidan! 

Datum, tider och vägbeskrivningar

DATUM FÖR ÖPPEN SKOLA 2024/2025
Onsdag 23 oktober 2024
Tisdag 19 november 2024
Torsdag 12 december 2024
Onsdag 15 januari 2025

TIDER FÖR INRIKTNING DJURVÅRD 

Samling kl 08.15 i skolans matsal (huvudbyggnaden) för fika och information om våra utbildningar. Därefter promenerar vi ner till djurvården för en guidad rundvisning. Aktiviteten beräknas pågå till kl 10.30 och därefter finns även möjlighet att se internatet. 
Vägbeskrivning: Hitta till huvudbyggnaden på Tenhults naturbruksgymnasium, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

TIDER FÖR INRIKTNING LANTBRUK

Samling kl 09.30 vid Maskincentrum där vi intar en stående fika och informerar om våra utbildningar samt visar dig runt. Sedan åker vi vidare till Klevarp för en rundvisning av vår mjölkproduktionsanlägganing. Vi beräknar hålla på fram till ca kl 11.30 och därefter finns även möjlighet att se skolans internat. 
Vägbeskrivning: Hitta Maskincentrum, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

TIDER FÖR INRIKTNING HÄSTHÅLLNING 

Samling kl 09.30 ute på skolans hästanläggning i Riddersberg där vi möter upp vid stora ridhusparkeringen. Vi börjar dagen inomhus med infomation om våra utbildningar och en enklare fika. Sedan blir det rundvisning ute i hästanläggningen. Allt som allt beräknar vi hålla på fram till ca kl 11.30. Därefter finns även möjlighet att se skolans internat.
Vägbeskrivning: Hitta till Riddersberg, öppnas i Google Maps. (Extern länk)

Andra datum och besökstider 

Har du inte möjlighet att komma vid någon av de Öppen Skola-dagar som vi erbjuder är du välkommen att kontakta oss så försöker vi hitta ett annat besökstillfälle eller boka in en telefontid eller digitalt möte. Du kan också ställa dina frågor direkt till rektor Anna Rosén eller studievägledare Malin Petrén via mejl anna.rosen@rjl.se eller malin.fredholm.petren@rjl.se  

Besök vid något av våra andra program

Introduktionsprogrammen

För dig som eventuellt inte uppnår behörighet till Naturbruksprogrammet erbjuder vi två typer av introduktionsprogram; Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Programinriktat val

Inom Programinriktat val mot naturbruk erbjuder vi samma inriktningar som inom naturbruksprogrammet. Därmed föreslår vi att även du som eventuellt kommer att läsa detta program deltar vid ovan nämnda Öppen Skola tillfällen och den inriktning du helst vill gå.

Yrkesintroduktion

Från och med 2023 erbjuder vi endast Yrkesintroduktion inriktning Gröna näringar/Trädgård. Vill du veta mer om programmets upplägg och boka in ett studiebesök är du välkommen att kontakta trädgårdslärare: Teresia Millberg på mobiltelefon 073-084 75 08 eller via mejl teresia.millberg@rjl.se

Mer information om våra om våra Introduktionsprogram.  

Anpassad gymnasieskola – programmet för Skog, mark och djur 

Om du önskar besöka vår anpassade gymnasieskola (tidigare gymnasiesärskola) för att få mer information om programmet för Skog, Mark och Djur är du välkommen att kontakta: Birgitta Åkerblom via mejl birgitta.akerblom@rjl.se eller mobiltelefon 070-384 64 27.

Mer information om vår anpassade gymnasieskola.

Anmälan till Öppen Skola 2024/2025

Anmäl dig till den inriktning som du vill besöka genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Invänta sedan ett svarsmejl från oss där vi bekräftar din plats. Vi bjuder på enklare fika. Glöm inte ange om du har någon form av allergi och är i behov av specialkost!

Ange det datum du vill besöka inriktning DJURVÅRD
Ange det datum du vill besöka inriktning LANTBRUK
Ange det datum du vill besöka inriktning HÄSTHÅLLNING
OBS! NÄR DU FYLLT I FORMULÄRET OCH TRYCKT PÅ SÄND, SKROLLA NER PÅ SIDAN IGEN FÖR ATT SE SÅ ATT FORMULÄRET ÄR RÄTT IFYLLT OCH SKICKATS IVÄG