Skolans internat

Bilden visar några av internathusen utifrån.
Bilden visar några av internathusen utifrån.Elever i allrumElever i allrumElever i elevboendeDusch i elevboendeSolnedgång vid internat

Tenhults naturbruksgymnasium erbjuder internatboende för elever som bor långt från skolan och som har svårt att pendla fram och tillbaka varje dag.

Att bo på internat är både spännande och utvecklande! De flesta får nya vänner för livet och lär sig både att samarbeta och ta ansvar.

Internatet på Tenhults naturbruksgymnasium består av elva hus med plats för 77 elever. I varje hus finns sju enkelrum, ett gemensamt allrum med pentry, toaletter, duschar, tvättmaskin, torktumlare, stryk- och torkrum. Rummen är möblerade med säng, bokhylla, skrivbord, stol och garderober. Du får gärna inreda och göra ditt rum mer personligt och hemtrevligt om du vill.

I anslutning till internatet finns en gemensam fritidslokal där vi brukar ha olika aktiviteter och kvällsfika.

Skolans fritidsassistenter ansvarar för boendet och för att alla elever som bor på internatet har en trygg boendemiljö. 

Internatet är öppet från söndag kväll till fredag eftermiddag. Under denna tid finns fritidsassistenter på plats fram till klockan 02.00 på natten.  

Hyreskostnad läsåret 2018/2019

Typ av rum

Boendepris/person och månad

Enkelrum

3 800 kr

Delat rum
(endast om enkelrum ej kan erbjudas)

3 100 kr

I hyran ingår frukost, kvällsmat och kvällsmacka. Utöver detta har du möjlighet att köpa förmiddagsfika till en mindre kostnad. Lunchen bekostas av din hemkommun och skolan bjuder på eftermiddagsfrukt.

Alla måltider serveras i skolmatsalen, förutom kvällsmackan som serveras i fritidslokalen. Naturligtvis får du och dina kompisar gärna laga egen mat och fika i ert hus.

Din fritid

Det som händer utanför skoltiden är också viktigt för studieresultatet. Vi vill att du ska få en rolig och minnesvärd tid på internatet och våra fritidsassistenter arbetar för att du ska trivas och ha kul här hos oss. Fritidsassistenterna ser bland annat till att det finns någon aktivitet de flesta kvällar. Aktiviteterna varierar från filmkvällar, bakning, idrottsturneringar till badresor, biobesök, vintersport, grillkvällar, shoppingturer. Vi försöker också ordna med mekar-, djurvårds-, stall- och ladugårdskvällar. Ibland åker vi iväg på lite längre resor som exempelvis till Ullared och Liseberg. Som internatelev har du stor möjlighet att påverka dessa aktiviteter och komma med fler förslag. Naturligtvis är det positivt om du engagerar dig i någon förening eller aktivitet utanför skolan också. 

Inackorderingstillägg  

Om du har lång eller krånglig resväg till skolan kan du söka inackorderingstillägg. Ansökan gör du i din hemkommun (inte via CSN). Hur mycket du får i inackorderingstillägg varje månad varierar beroende på hur långt det är mellan ditt hem och skolan. Kontakta din hemkommun för mer information. 

Ansök om plats

Från och med att du får ditt preliminära antagningsbesked har du möjlighet att ansöka om plats på skolans internat.

Fyll i nedan anmälningsformulär!

I början av juli skickar vi ut ett brev till alla som blivit antagna till våra utbildningar. Alla som är berättigade till boende kommer att erbjudas plats. Besked kan dock dröja på grund av semester.

Inkvarteringen på internatet sker kvällen innan skolan startar i augusti. Kvällen inleds med ett informationsmöte där våra fritidsassistenter presenterar sig och bjuder på fika samt går igenom ordningsregler och boendekontraktet. Datum och tider står i brevet! Direktlänk till boendekontraktet.(pdf-dokument)

Anmälningsformulär för internatboende

Obs! när du fyllt i formuläret och tryckt på sänd, skrolla ner på sidan igen för att se så att formuläret skickats iväg.

OBS! NÄR DU FYLLT I FORMULÄRET OCH TRYCKT PÅ SÄND, SKROLLA NER PÅ SIDAN IGEN FÖR ATT SE SÅ ATT FORMULÄRET ÄR RÄTT IFYLLT OCH SKICKATS IVÄG.