Utbildningar

Fotokollage med bilder från miljöer och elever från alla våra inriktningar häst, djurvård, lantbruk, trädgård

Våra utbildningar på Tenhults naturbruksgymnasium vänder sig till dig som tycker om djur, natur och teknik och som vill gå en praktisk utbildning som leder till yrkesmässighet inom de gröna näringarna men som även ger möjlighet till fortsatta studier.

Naturbruksprogrammet (NB) 

På Tenhults naturbruksgymnasium kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning mot Häst, Djurvård eller Lantbruk. Du blir yrkesmässig inom din inriktning och kan börja arbeta direkt efter gymnasiet.

Högskolebehörighet

I Naturbruksprogrammet ingår även kurser som ger grundläggande högskolebehörighet, men de är inte obligatoriska och kan väljas bort. Utöver grundläggande högskolebehörighet erbjuder vi ytterligare kurser som ger särskild behörighet, vilket ger dig behörighet att studera vidare till en mängd olika yrken t.ex. veterinär, djursjukskötare, hippolog, agronom, lantmästare, biolog, etolog, landskapsarkitekt, landskapsingenjör, trädgårdsingenjör, arborist, hortonom, lärare, polis...

Mer information om högskolebehörighet på Tenhults naturbruksgymnasium.

Behörighetskrav till Naturbruksprogrammet

För behörighet till Naturbruksprogrammet krävs det att du har godkända grundskolebetyg i minst åtta ämnen, varav godkänt betyg i svenska (svenska som andra språk), engelska och matematik samt i ytterligare fem ämnen.

Mer information om Naturbruksprogrammet hittar du på Skolverkets webbplats. (Extern länk)

Naturbruksprogrammets inriktningar på Tenhults naturbruksgymnasium

Naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning 
Naturbruksprogrammet inriktning Djurvård
Naturbruksprogrammet inriktning Lantbruk

Introduktionsprogrammen (IM) 

Introduktionsprogrammen på Tenhults naturbruksgymnasium riktar sig till dig som vill bli yrkesmässig inom naturbruk, men som saknar de grundskolebetyg som krävs för att antas till Naturbruksprogrammet. Vi erbjuder två typer av introduktionsprogram; Programinriktat val (IMVNB) och Yrkesintroduktion (IMYNB).

Mer information om Introduktionsprogrammen på Tenhults naturbruksgymnasium.

Anpassad gymnasieskola 

Vid vår anpassade gymnasieskola erbjuder vi det fyraåriga programmet för Skog, mark och djur med fördjupning mot Lantbruk, Trädgård, Djurvård eller Häst.

Mer information om Anpassad gymnasieskola – Skog, mark och djur.

Vuxenutbildningar 

Vi erbjuder vuxenutbildningar, fortbildningar och kurser på uppdrag av exempelvis kommuner, föreningar eller liknande.

Mer information om våra Vuxenutbildningar, fortbildningar och övriga kurser.

Önskar du mer information?

*Hur vill du ha informationen skickad?
*Vad vill du ha information om?
OBS! NÄR DU FYLLT I FORMULÄRET OCH TRYCKT PÅ SÄND, SKROLLA NER PÅ SIDAN IGEN FÖR ATT SE SÅ ATT FORMULÄRET ÄR RÄTT IFYLLT OCH SKICKATS IVÄG