Ta med egen hund

En kortbent grå spetshund av gammal svensk ras Västgöta spets
Foto: Sanna Sander

Vi har ett begränsat antal platser i skolans hundstall och dessa är i första hand avsedda för de internatelever som läser hundämnen och som önskar ta med egen hund.

I mån av plats finns även möjlighet till uppstallning av hund för elev som inte bor på internatet. Kostnaden varierar beroende på hur många dagar per vecka som hunden är uppstallad.   

För djurvårdselever som inte bor på internatet, men som har sin hund med sig när de har praktiskt arbete med hund i ett ämne, är uppstallningen kostnadsfri. 

Hundstallet

Hundstallet är beläget i en mindre byggnad på skolans djurvårdsanläggning. I stallet finns sju olika boxar, varav de flesta har en rastgård i direkt anslutning.

Hundarna sätts ihop i väl genomtänkta och fungerande grupper, oftast två och två. Som hundägare ansvarar du för att rasta och stimulera din egen hund. Du ansvarar också för att hålla rent och snyggt i boxen och i rastgården samt i övriga gemensamma utrymmen. 

För att få ha en hund i hundstallet måste hunden vara frisk och fungera normalt med andra hundar. Den måste vara lugn och trygg, inte visa någon större grad av rädsla, stress eller aggression och den får inte skälla kontinuerligt. Hunden får en viss prövotid på sig för att hinna anpassa sig till den nya miljön, men om detta inte fungerar tillfredställande förbehåller vi oss rätten att säga upp kontraktet.

Träningsmöjligheter

På anläggningen finns en inhägnad träningsplan med agilityhinder och annan utrustning för hundträning. Här håller vi till vid undervisning men du är även välkommen att använda både plan och material på fritiden. Tenhults läge gör att det finns närhet till promenader i sköna omgivningar. Mötet mellan landsbygd och samhälle gör också att det finns många varierande miljöer att träna din hund i.