Presentation av hästpersonalen

På Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning Riddersberg arbetar ett glatt och sammansvetsat gäng bestående av lärare, instruktörer, stallchef och vaktmästare. Här kan du läsa lite mer om våra välutbildade och meriterade lärare och instruktörer inom hästinriktningen.

Hästlärarna och instruktörerna på Riddersberg

Anne Eriksson 


Legitimerad lärare och yrkeslärare inom häst
Anne är hopplärare. Hon ansvarar också för inköp av hästar samt vidareutbildar skolans hästar i både hoppning och dressyr. Hon är utbildad hippolog, C-tränare i hoppning, utbildad seminassistent och av Ridsportförbundet diplomerad unghästutbildare. Anne har tävlat LA dressyr, 145 cm hoppning och Msv fälttävlan. 

Kent Knutsson


Kent är yrkeslärare och professionell kusk med A-tränarlicens. Kent kombinerar sin tjänst som travtränare på Tenhults naturbruksgymnasium med sitt jobb som professionell kusk och tränare inom travsporten. Han är känd för sin höga segerprocent och har flera svenska rekord samt två världsrekord på meritlistan. Kent har tagit fram många stjärnhästar så som Bat Boy, Max Flukt och Västerbo Paradise. Flera av hans tidigare tävlingshästar är numera läromästare åt skolans hästelever. Det händer också att han lånar ut sina nuvarande tävlingshästar till skolans verksamhet om han tycker att de är lämpliga och passar att gå med i undervisningen.  

Therese Magnfält

 
Yrkeslärare inom häst
Therese är hästlärare med examen i hästämnen. Hon är också stallchefsutbildad samt C-tränare i dressyr. Therese har arbetat som dressyrelev i Tyskland och tävlar LA/Msv dressyr. På bilden syns hon med sin egen häst Belle som blev uttagen som första reserv till unghäst-VM i dressyr 2019.

Åsa Nordin


Yrkeslärare inom häst
Åsa är ridlärare och gymnasielärare. Hon arbetar på skolans hästanläggning och undervisar i dressyrridning och olika teorimoment samt organiserar schemat för elevernas hästutbildning. Hon har lång erfarenhet från både hästbranschen i stort och i sitt arbete som naturbrukslärare. Åsa tycker att hon har det roligaste jobbet man kan ha med både hästar och ungdomar. På fritiden är hon aktiv ryttare och C-tränare i dressyr. 

Eva Johansson

Eva Johansson stallchef och hästlärare, Tenhults naturbruksgymnasium
Yrkeslärare inom häst 
Eva är utbildad hippolog och yrkeslärare med stor erfarenhet av hästar och utbildning. Eva har tävlat i alla discipliner. Hon har mångårig erfarenhet som unghästutbildare och tränare. Hon är också seminassistent och har stor erfarenhet av avel. Eva har själv gått på Tenhults naturbruksgymnasium som elev.

Elin Nalbin  


Yrkeslärare inom häst  
Elin är utbildad ridinstruktör och hovslagare. Hon undervisar teoretiskt och praktiskt i flera olika hästkurser samt vid gymnasiesärskolans program Skog, mark, djur. Elin har tidigare drivit eget företag inom hovslageri samt arbetat som ridinstruktör och ridskolechef. På fritiden rider och tränar hon sina egna hästar på MSV nivå.

Jannike Almsgård

Jannike är stallchef på Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning
Stallchef och instruktör
Jannike är stallchef vid skolans hästanläggning Riddersberg. Hon är utbildad travhippolog och arbetar som yrkeslärare på hästinriktningen. Tidigare arbetade Jannike som hästskötare inom travet där hon också fick köra travlopp i både Sverige och utomland, i Frankrike och Norge. Nu för tiden tränar och tävlar hon endast med sin egen travhäst på fritiden.  

Hanna Torstensson 

Hanna Torstensson stallskötare och travinstruktör, Tenhults naturbruksgymnasium
Instruktör
Hanna arbetar i stallet och är travinstruktör. Som gymnasieelev gick hon på Tenhults naturbruksgymnasium och utbildade sig till hästskötare. Hanna tävlar själv i hoppning och dressyr. 

Emelie Haage

Emelie Haage stallskötare och instruktör, Tenhults naturbruksgymnasium
Emelie arbetar i stallet med häst- och stallskötsel samt som instruktör. Hon har också pluggat naturbruksprogrammet på Tenhults naturbruksgymnasium och utbildat sig till hästskötare. Hon har tidigare haft egen häst och tävlat i hoppning upp till MSV nivå.