Presentation av hästpersonalen

På Tenhults naturbruksgymnasiums hästanläggning Riddersberg arbetar ett glatt och sammansvetsat gäng bestående av lärare, instruktörer, stallchef och vaktmästare. Här kan du läsa lite mer om våra välutbildade och meriterade lärare och instruktörer inom hästinriktningen.

Hästlärarna och instruktörerna på Riddersberg

Anne Eriksson 


Legitimerad lärare och yrkeslärare inom häst
Anne är hopplärare. Hon ansvarar också för inköp av hästar samt vidareutbildar skolans hästar i både hoppning och dressyr. Hon är utbildad hippolog, C-tränare i hoppning, utbildad seminassistent och av Ridsportförbundet diplomerad unghästutbildare. Anne har tävlat LA dressyr, 145 cm hoppning och Msv fälttävlan. 

Kent Knutsson

Kent Knutsson professionell kusk och travinstruktör, Tenhults naturbruksgymnasium
Yrkeslärare och professionell kusk med A-tränarlicens 
Kent kombinerar sin tjänst som travtränare på Tenhults naturbruksgymnasium med sitt jobb som professionell kusk och tränare inom travsporten. Han är känd för sin höga segerprocent och har flera svenska rekord samt två världsrekord på meritlistan. Kent har tagit fram många stjärnhästar så som Bat Boy, Max Flukt och Västerbo Paradise och flera av hans tidigare tävlingshästar är numera läromästare åt skolans hästelever. Det händer att han även lånar ut sina nuvarande tävlingshästar till skolans verksamhet om han finner dem lämpliga i undervisningen.  

Therese Magnfält

Therese Magnfält hästlärare, Tenhults naturbruksgymnasium 
Yrkeslärare inom häst
Therese är hästlärare med examen i hästämnen. Hon är också stallchefsutbildad samt C-tränare i dressyr. Therese har arbetat som dressyrelev i Tyskland och tävlar LA/Msv dressyr. 

Åsa Nordin


Yrkeslärare inom häst
Åsa är ridlärare och gymnasielärare. Hon arbetar på skolans hästanläggning och undervisar i dressyrridning och olika teorimoment samt organiserar schemat för elevernas hästutbildning. Hon har lång erfarenhet från både hästbranschen i stort och i sitt arbete som naturbrukslärare. Åsa tycker att hon har det roligaste jobbet man kan ha med både hästar och ungdomar. På fritiden är hon aktiv ryttare och C-tränare i dressyr. 

Jannike Almsgård


Stallchef och instruktör
Jannike är stallchef på skolans hästanläggning Riddersberg. Hon är utbildad hippolog och arbetar som yrkeslärare på hästinriktningen. Tidigare arbetade Jannike som hästskötare inom travet där hon också fick köra travlopp i både Sverige och utomland, i Frankrike och Norge. Nu för tiden tränar och tävlar hon endast med sin egen travhäst på fritiden.  

Elin Nalbin  

Yrkeslärare inom häst  
Elin är utbildad ridinstruktör och hovslagare. Hon undervisar teoretiskt och praktiskt i flera olika hästkurser samt gymnasiesärskolans program Skog, mark, djur. Elin har tidigare drivit eget företag inom hovslageri samt ridinstruktör och ridskolechef. På fritiden rider och tränar hon sina egna hästar på MSV nivå.

Hanna Torstensson 

Hanna Torstensson hästlärare, Tenhults naturbruksgymnasium
Instruktör
Hanna arbetar i stallet och är travinstruktör. Som gymnasieelev gick hon på Tenhults naturbruksgymnasium och utbildade sig till hästskötare. Hanna tävlar själv i hoppning och dressyr. 

Eva Ingesson

Eva Johansson stallchef och hästlärare, Tenhults naturbruksgymnasium
Yrkeslärare inom häst
Eva är utbildad hippolog och yrkeslärare med stor erfarenhet av hästar och utbildning. Eva har tävlat i alla discipliner. Hon har mångårig erfarenhet som unghästutbildare och tränare. Hon är också seminassistent och har stor erfarenhet av avel. Eva har själv gått på Tenhults naturbruksgymnasium som elev.