Specialpedagog

Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Vi söker

Är du specialpedagog och vill bli en del av vår engagerade och professionella personalstyrka som gemensamt antar utmaningar och skapar förutsättningar för gymnasieeleverna vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum? Tjänsten är tillsvidare med tillträde den 8/1 2018.

Vi erbjuder dig

Som specialpedagog hos oss kommer du arbeta tillsammans med elever och personal vid gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Vi bedriver gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet, yrkesintroduktion, programinriktat individuellt val och gymnasiesärskoleprogrammet Skog, Mark och Djur. Vid skolan finns ca 185 gymnasieelever och majoriteten bor på skolans elevhem. Du hittar oss strax utanför Reftele i Gislaveds kommun och skolans huvudman är Region Jönköpings län, Skolan ligger i en fantastisk miljö där utbildningar inom lantbruk, maskinmekanik, skogsbruk, viltvård och hund bedrivs på stora arealer och i välutrustade undervisningslokaler. Under 2016 utsågs vi till Sveriges Bästa UF-skola!

Det här får du arbeta med

Tillsammans med den pedagogiska personalen och elevhälsoteamet arbetar du för att identifiera och lösa pedagogiska utmaningar, varpå det är viktigt att du tycker om att samarbeta, är kommunikativ och problemlösningsfokuserad. I ditt uppdrag som specialpedagog ger du pedagogisk handledning och stöd till lärare, instruktörer och elevcoacher men även till elever och vårdnadshavare.

Som specialpedagog är du en viktig del av skolans elevhälsoteam. Du genomför pedagogiska utredningar, medverkar vid upprättande av åtgärdsprogram och har en vägledande roll vid upprättande av studieplaner, du hanterar överlämningar från elevers tidigare skolor, kommunicerar med vårdnadshavare och är aktiv i verksamhetens systematiska utvärderings- och kvalitetsarbete.

Som specialpedagog arbetar du nära skolans elevcoacher (elevassistenter) vilket innebär att du ger vägledning/handledning och fördelar dessa viktiga resurser utifrån det samlade stödbehovet. Därför är det viktigt att du trivs att arbeta med arbetsledning/teambildning.

Dokumentation och kommunikation sker via läroplattformen/IKT-verktyget Vklass.

För att du ska trivas hos oss

Du är en positiv, relationsbyggande person som tycker om att arbeta med ungdomar utifrån deras individuella förutsättningar. Du ser den pedagogiska personalen som ett naturligt bollplank och drivs av att ni tillsammans ska få varje elev att nå så långt som möjligt. Du är nyfiken och engagerad kring elevernas utbildning och framtidsplaner och tycker om att samverka med olika professioner, både inom och utanför skolan.

Detta värderar vi högt

Du har lärarexamen för grundskolans senare år eller gymnasiet och är specialpedagog med adekvat utbildning. Det är en fördel om du har yrkeserfarenhet som specialpedagog från grundskolans senare år eller gymnasiet. Har du dessutom erfarenhet av elever vid grundsär- eller gymnasiesärskolan är det meriterande. Har du arbetat med arbetsledning, t.ex. som arbetslagsledare inom pedagogisk verksamhet är det en fördel.

Övriga krav:

  • B- körkort
  • Behärska svenska språket i tal och skrift
  • Datorvana
  • Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

Så här gör du om du är intresserad

Upplysningar lämnas av verksamhetschef Ulrik Svensson 070-3400866 alternativt tf. rektor Malin Thestrup 010-2442616 Fackliga representanter: Lärarnas riksförbund, Ann Blixt, 010-2442638 Lärarförbundet, Nicklas Westgård, 010-2442682

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2017. Välkommen med din ansökan. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Specialpedagog Tillbaka till lediga jobb