Odontologiska Institutionen

Välkommen till Odontologiska Institutionen

Välkommen till Odontologiska Institutionen

Vi är en ledande nationell resurs för specialisttandvård inom klinisk behandling, forskning och utbildning.
Tillsammans är vi en del av Folktandvården inom Region Jönköpings län.

Läs mer om Odontologiska Institutionen

Just nu söker vi nya ST-tandläkare

Var med och forma framtidens tandvård! Nu söker vi nya ST-tandläkare. Hos oss får du utmanas och utvecklas genom kliniks träning, ofta i ett multidisciplinärt samarbete. Sök nationell plats inom oral protetik eller bettfysiologi. Sök regional plats inom oral protetik eller orofacial medicin. 

Läs mer här och ansök

Två kliniker behandlar en patient

Gör din ST hos oss!

Är du vår nästa expert? Som ST-tandläkare hos oss ger vi dig möjlighet att göra skillnad. Du blir en del av framtidens spetskompetens inom tandvård och växer i rollen som tandläkare. Ta del av vårt utbildningsprogram och möt våra ST.

Läs mer här

En kvinna med mörkt långt hår står mot en vit vägg och är klädd i en vit t-shirt.

Annika Gustafsson ny tandvårdschef

I oktober tillträdde Annika Gustafsson rollen som tandvårdschef för specialisttandvården i Folktandvården Region Jönköpings län. Lär känna henne närmre här.

Läs mer här

En man i blå skjorta som tittar in i kameran.

Hallå där...

... Christer Lindgren, vd Folktandvården Gävleborg. Du, tillsammans med din ledningsgrupp, fick besök av Folktandvården i Region Jönköpings län och Jönköping University. Besöket innebar en uppdatering kring en ny tandläkarutbildning i Sverige och Centrum för odontologi och oral hälsa (COO). Vad är ditt bestående intryck? (Extern länk)

Läs mer här

Odontologiska Institutionen 50 år

Odontologiska Institutionens kliniska verksamhet bidrar till att lösa avancerade eller särskilda tandvårdsbehov. Det har vi gjort sedan 1972, och det vill vi fortsätta göra även imorgon.

Läs mer om OI 50 år

Två personer inom specialisttandvården behandlar en patient

Specialisttandvård

Vi är nio specialistområden fördelat på elva avdelningar. Tillsammans med ett av tre nationella kompetenscenter för sällsynta odontologiska tillstånd tar vi tandvården framåt.

Läs mer om specialisttandvård

Konceptteckning över en 3d-scannad överkäke

Tandläkarutbildning i Jönköping

Så vill vi skapa en modern tandläkarutbildning och ett ledande odontologiskt centrum som bedriver praktiknära utbildning, forskning och utveckling i samverkan såväl nationellt som internationellt. 

Läs mer om planerad tandläkarutbildning i Jönköping

Två personer inom specialisttandvården behandlar en patient

Utbildning

Odontologiska Institutionen bedriver specialistutbildning och specialiseringstjänstgöring av ST-tandläkare inom flera specialiteter. Vi har även en omfattande kursverksamhet.

Läs mer om våra utbildningar och kurser