Dietist

Rehabiliteringscentrum, Värnamo sjukhus

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad dietist och vill jobba i ett kompetent team för patienter inom såväl psykiatrisk som somatisk vård. Tjänsten är en tillsvidareanställning med omfattning upp till heltid. Placering inom Rehabiliterings-centrums verksamhet, vid Värnamo sjukhus och Höglandssjukhuset i Eksjö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård, från psykiatri samt intresse för psykiatrisk vård. Att känna till gällande lagar och förordningar är viktigt samt att du har intresse för att följa vetenskaplig litteratur inom området.

Vi erbjuder dig

Du knyts till rehabiliteringsteamet som arbetar med psykiatrisk vård som är en multiprofessionell arbetsgrupp med gott arbetsklimat. Vi bryr oss om varandra och hjälps åt att lösa vårt uppdrag. Vi arbetar i nya fräscha lokaler och lägger stort fokus på ett engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt. Du får även uppdrag inom den somatiska vården inom medicin och geriatrik.

Det här får du arbeta med

Du får möjlighet att vara med och bygga upp ett nytt arbetsområde inom psykiatrin. Som stöd i detta finns erfaren kollega i regionen att samarbeta med. I team arbetar du tillsammans med patienter och medarbetare tvärprofessionellt med levnadsvanor bl a som en del i den psykiatriska behandlingen samt implementerar dietistens kompetensområde för bästa möjliga hälsa och jämlik vård. Andra arbetsområden kan vara patienter med ätstörningar och neuropsykiatriska diagnoser. I arbetet ingår handledning och kunskapsförmedling till medarbetare och patienter. Inom den somatiska vården innebär arbetet klinisk nutritionsbehandling, kostrådgivning samt utbildningsinsatser för patienter, anhöriga och medarbetare. Arbetet som dietist inom dessa verksamheters ansvarsområde sker både inom öppen- och slutenvård. Vi har gemensamma behandlingsplaner och arbetar i tvärprofessionella team, men också självständigt med patienter.

För att du ska trivas hos oss

Du är utåtriktad, har god samarbetsförmåga men kan också arbeta självständigt. Många av våra patienter är mycket svårt sjuka och din empatiska förmåga är viktig, liksom din pedagogiska insikt. Ett gott bemötande och att nätverka med andra är framgångsfaktorer i vårt arbete. Körkort är ett krav.

Detta värderar vi högt

Patienter och närstående ska känna sig trygga i att våra medarbetare har en samlad kunskap om de fysiska, psykiska, sociala och existentiella behov i den situation patienten befinner sig i. Vi arbetar personcentrerat där patientens egna resurser tas tillvara. Vi lägger stor fokus på medarbetarskap och hälsofrämjande arbetssätt.

Så här gör du om du är intresserad

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta områdeschef Karolina Elmblad tel. 076-14 25 298 eller 010-244 7835. Facklig företrädare är Ingrid Gunnarsson, tfn 010-244 88 72. Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag. Välkommen att söka jobbet via länken nedan. Sista ansökningsdag 2017-11-21. Ansökningar och urval handläggs löpande.

Sök jobbet som Dietist Tillbaka till lediga jobb