Överläkare

Mikrobiologilaboratoriet/laboratoriemedicin

Till mikrobiologilaboratoriet söker vi en överläkare. Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en stimulerande och utvecklingsintensiv miljö.

Välkommen till vårt team!

Vi söker

Dig som är specialistläkare inom klinisk mikrobiologi (klinisk bakteriologi/klinisk virologi). Du har bred erfarenhet av kliniskt mikrobiologiskt arbete och god kännedom om hur sjukvården fungerar. Vidare behärskar du svenska och engelska i tal och skrift. Meriterande är forskarutbildning och/eller pedagogisk erfarenhet. Körkort är önskvärt för tjänsten då resor inom länet förekommer.

Vi erbjuder dig

Tillsvidareanställning 100%, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Som överläkare kommer du att ha ansvar för kvalitet, utveckling och omvärldsbevakning inom specifika medicinska ansvarsområden. Du arbetar för kostnadseffektivitet och ett relevant analyssortiment som motsvarar sjukvårdens behov.  Du har en konsultativ roll på mikrobiologilaboratoriet och är stöd till läkare och sjuksköterskor inom Regionen, till enheten för smittskydd och vårdhygien samt till biomedicinska analytiker på laboratoriemedicin. Som överläkare arbetar du bland annat med rådgivning, tolkningshjälp av analysresultat samt kvalitetssäkring av metoder. Du arbetar aktivt med uppsökande och inhämtande av ny kunskap liksom utveckling av laboratorieprocesser. I tjänsten ingår handledning och utbildning av AT- och ST-läkare samt studenter. Vidare innebär tjänsten att ingå och arbeta i multiprofessionella och interregionala sammanhang, exempelvis gentemot andra landsting/regioner, Folkhälsomyndigheten, STRAMA och nationella referensgrupper.  

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig som är intresserad av att i team utveckla smarta arbetsprocesser och effektiva flöden. Du är kreativ och är intresserad av att pröva nya metoder och arbetssätt. Du har en personlig mognad och anpassar dig efter situationen. Du tar ansvar för arbetsuppgifterna och driver processer vidare. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är lyhörd. Du gör noggranna avvägningar och prioriteringar och har en hög grad av kvalitetsmedvetenhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta medicinskt ansvarig chef Anna J Henningsson tfn 010-242 12 26 alt 070-318 42 90 eller verksamhetschef Hanna Odén Poulsen tfn 0702-485947. Facklig företrädare för Läkarföreningen är Thorun Frennvall tfn 010-242 24 41.

Sista ansökningsdag är den 180831.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Överläkare Tillbaka till lediga jobb