Höstens kulturluncher på Sörängens Folkhögskola

Den kulturella spisen ges i Aulan på Sörängens Folkhögskola och är gratis. Lunch serveras i skolans matsal till en kostnad av 85 kr. För oss är kulturen huvudrätten. Välkomna!

Affish för höstens kulturluncher på Sörängen

Torsdag 7 september
HONEYBOY SLIM & THE BAD HABITS
100 % ROCK AND ROLL

KONSERT. Hårdsvängande fyrmannaband från Vetlanda/Malmö som levererar sin egna rock ’n’ roll med rötter i slutet av 50-talet och början av 60-talet. Bandet har släppt ett album flera singlar och en EP. Men framförallt har dom fått rutin genom livespelningar världen över, från Lofoten i norr till Spanien i söder, från folkparker i Sverige till Las Vegas i USA. Jacob Steinvall - Gitarr/Sång , Josef Steinvall - Gitarr/Sång, Sven Andersson – Bas, Linus Sollin - Trummor
Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

 

Onsdag 27 september
LOTTA SJÖBERG - COMIC CRAFTIVISM
BRODERAD HUMOR

FÖRELÄSNING. Lotta Sjöberg är illustratör, serietecknare och textilkonstnär. Med penna, nål och tråd skapar hon satir om vår samtid. Med svart humor granskar hon bland annat lyckonormen, nyhetshändelser, skönhetsindustrin, äktenskapet, föräldraskapet och psykisk ohälsa i en tid när vi kanske mer än nånsin behöver skratta till en sekund åt allt elände, som en tröst, eller som en terapi. Lotta Sjöberg är en del av en nutida hantverksvåg som sveper över världen, och hennes blandning av seriestrippar och hantverk har kommit att bli en ny genre: comics craftivism.
Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

 

Torsdag 26 oktober
SNORRE KIRK KVINTETT
SWING AV BÄSTA MÄRKE

JAZZKONSERT. Snorre Kirk anses vara en av Europas snabbast stigande jazzstjärnor. Som kompositör och bandledare har han tilldelats Årets Jazzskiva i Danmark 2012. Hans musik har kopplingar till Duke Ellington, Charles Mingus och Miles Davis. Jan Harbeck har också tilldelats Årets Jazzskiva i Danmark 2009. Han är ett av de tyngsta namnen i Danmark på sitt instrument och jämförs med bland andra Ben Webster, som var verksam i Köpenhamn en period.
Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85 kr kl 12.00–12.45

 

Tisdag 28 november
MARY OCHER
DRÖMMUSIK FRÅN GARAGET

KONSERT. Mary Ochre skapar passionerat, kompromisslöst, rått, tankeväckande, socialt och kreativt. Hon hanterar ämnen som auktoritet, identitet och konflikter.
Hennes verk är lika förtrollande som polariserande, allt från traditionell folkmusik till rått 60-talsgarage, ambient med eterisk sång och abstrakta syntar, till experimentell pop med afrikanska och sydamerikanska rytmer. Hennes tidigare soloutgivning producerades av kanadensiska Psych Rock&Roll-gurun King Khan.
Startar kl 13.00. Fri entré. Lunch 85kr kl 12.00–12.45

 

Varmt välkomna!