Sommarkurser

Sommarkurser på Sörängens Folkhögskola

Ansök till våra sommarkurser 2023!

Belöna dig själv med en vecka i idyllisk miljö, boende med helpension och att träffa människor med samma intresse, kanske möter du nya vänner för livet?

Våra kursledare är yrkesverksamma med gedigen erfarenhet inom sina områden och du får ett utmärkt tillfälle att vässa dina kunskaper i vår kreativa miljö. 

Planerade sommarkurser 2023, (18 - 22 juni)

- Berätta i lera

- Bilderbok

- Forntid och fornlämningar

- Studiofoto, ljussättning och porträtt.

- Skriva lyrisk essä

- Växtlighet som konstnärligt motiv

Kurstider
Kurserna startar med lunch kl. 12.00, och kursstart kl. 13.00. På avslutande dagen slutar kurserna med lunch 12.00 - 13.00.

Kostnad
Det du betalar för är kurs, kost och logi. För vissa kurser kan materialkostnader tillkomma. Då vi har internat på skolan kommer vi att prioritera kursdeltagare som bor på skolan vid antagning.

Boende
Alla våra kursdeltagare bor alltid i enkelrum. Man delar på toalett och dusch i korridor. Handdukar och lakan ingår.

Måltider
All mat lagas i skolans fräscha kök. Frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch och kvällsmat serveras under din vistelse i vår fina matsal. Vi har vegetariska alternativ för den som önskar och anmäl detta när du gör din kursanmälan. Om du har matallergier kan vi i regel ordna det, anmäl detta redan på din ansökan.

Kursanmälan
Vi har ett begränsat antal platser för varje sommarkurs och för det mesta gäller först till kvarn. Alla ansökningar görs genom ansökningsformulär som finns länkat på respektive kurssida. Du får svar genom e-post om du blivit antagen och du har en vecka på dig att svara ja till platsen. När du tackat ja till din plats är din anmälan bindande om du inte väljer att avboka din plats innan 15 maj.

Vi reserverar oss för att ställa in kurser om det är för få deltagare anmälda.

Betalning / Avbokning 

Faktura kommer att skickas till dig efter kursstart.
Avbokningar innan 15 maj är kostnadsfria. Vid senare avbokning betalar du full avgift.

Avbokningar sker via mail: sorangens.folkhogskola@rjl.se

Rummet
När du anlänt till Sörängen är du välkommen att hämta rumsnycklar i expeditionsbyggnaden. Där kan du också få inlogg till skolans trådlösa nätverk och en karta över området.

Kvällsaktiviteter
På skolan finns gym, gympasal med pingisbord/badminton, bibliotek och gemensamma lokaler med TV, biljardbord och sällskapsspel.

Resa hit
Nässjö är en järnvägsknut vilket innebär att det tar ca 2.5timmar från både Stockholm och Göteborg och knappt 2 timmar från Malmö med tåg till Nässjö. Det är alltså enkelt att åka tåg till Nässjö. Sörängen ligger några kilometer från resecentrum och därifrån kan man enkelt ta sig med buss/taxi eller promenera med lätt packning.