Sommarkurser

Sommarkurser på Sörängens Folkhögskola

Välj bland våra inspirerande sommarkurser

Även i sommar erbjuder Sörängens Folkhögskola flera inspirerande sommarkurser. Belöna dig själv med en vecka i idyllisk miljö, boende med helpension och träffa människor med samma intresse, kanske möter du nya vänner för livet?

Våra kursledare är yrkesverksamma med gedigen erfarenhet inom sina områden och du får ett utmärkt tillfälle att vässa dina kunskaper i vår kreativa miljö.

Sommarkurser 2020

Berätta i lera

Bilderboksillustration

Blommor, träd och växter som konstnärligt motiv

Classical drawing

Dikta på Sörängen

Modern nutida dans och improvisation

Må bra - inspirationsvecka

Studiofoto, ljussättning och porträtt.  

Sista ansökningsdatum är 15 april 2020. Ansökningslänkar finns på respektive kurssida. 

 

Kostnad

Det du betalar för är kurs, kost och logi. För vissa kurser kan materialkostnader tillkomma. Då vi har internat på skolan kommer vi att prioritera kursdeltagare som bor på skolan vid antagning.

Boende

Alla våra kursdeltagare bor alltid i enkelrum. Man delar på toalett och dusch i korridor. Handdukar och lakan ingår.

Måltider

All mat lagas i skolans fräscha kök. Frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch och kvällsmat serveras under din vistelse i vår fina matsal. Vi har vegetariska alternativ för den som önskar och anmäl detta när du gör din kursanmälan. Om du har matallergier kan vi i regel ordna det, anmäl detta redan på din ansökan.

Kursanmälan

Vi har ett begränsat antal platser för varje sommarkurs och för det mesta gäller först till kvarn. Alla ansökningar görs genom ansökningsformulär som finns länkat på respektive kurssida. Du får svar genom e-post om du blivit antagen och du har en vecka på dig att svara ja till platsen. När du tackat ja till din plats är din anmälan bindande och du kommer att få en faktura på kursavgiften. 

Vi reserverar oss för att ställa in kurser om det är för få deltagare anmälda. 

Avbokning

Avbokningar innan 15 maj är kostnadsfria. Om avbokning sker efter 15 maj betalar du full kursavgift.  

Rummet

När anlänt till Sörängen är du välkommen att hämta rumsnycklar i expeditionsbyggnaden. Där kan du också få inlogg till skolans trådlösa nätverk och en karta över området. 

Kvällsaktiviteter

På skolan finns gym, gympasal med pingisbord/badminton, bibliotek och gemensamma lokaler med TV, biljardbord och sällskapsspel. 

Resa hit

Nässjö är en järnvägsknut vilket innebär att det tar ca 2.5timmar från både Stockholm och Göteborg och knappt 2 timmar från Malmö med tåg till Nässjö. Det är alltså enkelt att åka tåg till Nässjö. Sörängen ligger några kilometer från resecentrum och därifrån kan man enkelt ta sig med buss/taxi eller promenera med lätt packning.