Skapa i keramik

Har du drömt om att få vara mer kreativ? Att skapa en känsla av att få vara jordad här och nu? Då är lera ett fantastiskt alternativ! Nu får du möjlighet att själv få skapa i detta allsidiga material!

Ansök här! (Extern länk)

I denna kurs kommer vi gå igenom olika tekniker så som att tumma, kavla, ringla och vi kommer visa lite på drejning.

Under fem dagar arbetar vi i en välutrustad keramikverkstad med fokus på just dina tankar och drömmar om skapandet.

Vi kommer jobba med underglasyrer och oxider på ljus stengodslera, med valmöjligheter att sedan få sitt gods glaserat i en transparent eller vit glasyr. Fokus läggs på att du kommer få med dig gods som du är nöjd med och vi jobbar noggrant med fokus på detaljer. Vid kursens slut väljer deltagarna ut de verk som ska brännas på plats (eventuella resterande verk tas med hem).

Verken bränns och glaseras av kursledaren under sommaren. På hösten anordnas en återträff då era verk kommer ställas ut på skolans galleri i samband med att ni hämtar hem dem.

Material ingår i kurskostnaden, så som 5kg lera och dekormaterial, glasyr och bränningar. Extra kostnad tillkommer om du vill köpa mer lera.

Ta gärna med oömma kläder!

Kursledare: Emmie Steneloo

Kurstider
Kurserna startar med lunch kl. 12.00, och kursstart kl. 13.00. På avslutande dagen slutar kurserna med lunch 12.00 - 13.00.

Kostnad
Det du betalar för är kurs, kost och logi. För vissa kurser kan materialkostnader tillkomma. Då vi har internat på skolan kommer vi att prioritera kursdeltagare som bor på skolan vid antagning.

Boende
Alla våra kursdeltagare bor alltid i enkelrum. Man delar på toalett och dusch i korridor. Handdukar och lakan ingår.

Måltider
All mat lagas i skolans fräscha kök. Frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch och kvällsmat serveras under din vistelse i vår fina matsal. Vi har vegetariska alternativ för den som önskar och anmäl detta när du gör din kursanmälan. Om du har matallergier kan vi i regel ordna det, anmäl detta redan på din ansökan.

Kursanmälan
Ansökan görs i SchoolSoft som är vårt skoladministrativa system. Du hittar länken högst upp på kurssidan. Vi har ett begränsat antal platser för varje sommarkurs och för det mesta gäller först till kvarn. Du får svar genom SchoolSoft om du blivit antagen och du har en vecka på dig att svara ja till platsen. Det skickas också ut ett sms och mail om du har angett dessa uppgifter i din ansökan. När du tackat ja till din plats är din anmälan bindande.

Vi reserverar oss för att ställa in kurser om det är för få deltagare anmälda.

Betalning / Avbokning 

Faktura kommer att skickas till dig efter kursstart.

Avbokning innan 15 maj är avgiftsfritt.
Avbokning 15 maj - 1 juni - 30% av kurskostnaden erläggs.
Avbokning senare än 1 juni - 50% av kurskostnaden erläggs.
Avbokning senare än 24 timmar innan kursstart - 100% av kurskostnaden erläggs.

Avbokningar sker via mail: sorangens.folkhogskola@rjl.se

Rummet
När du anlänt till Sörängen är du välkommen att hämta rumsnycklar i expeditionsbyggnaden. Där kan du också få inlogg till skolans trådlösa nätverk och en karta över området.

Kvällsaktiviteter
På skolan finns gym, gympasal med pingisbord/badminton, bibliotek och gemensamma lokaler med TV, biljardbord och sällskapsspel.

Resa hit
Nässjö är en järnvägsknut vilket innebär att det tar ca 2.5timmar från både Stockholm och Göteborg och knappt 2 timmar från Malmö med tåg till Nässjö. Det är alltså enkelt att åka tåg till Nässjö. Sörängen ligger några kilometer från resecentrum och därifrån kan man enkelt ta sig med buss/taxi eller promenera med lätt packning.