Studiemotiverande folkhögskolekurs

SMF Nässjö Sörängens Folkhögskola

Är du nyfiken på att börja studera? Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) är en kurs för dig 16 – 24 år som saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan och är arbetssökande, eller för dig som är 25 år eller äldre och deltar i jobb- och utvecklingsgarantin.

Varför ska jag gå kursen?

Möjligheterna till arbete ökar om du slutför dina gymnasiestudier. En studiemotiverande kurs på folkhögskola kan motivera dig att påbörja eller att återuppta reguljära studier. Efter kursen kanske du väljer att gå vidare till studier på Komvux eller en allmän kurs på folkhögskola som motsvarar grundskolans eller gymnasieskolans studienivå.

Vad innehåller kursen?

Du får en individuell studieplan med möjlighet att studera olika ämnen, förbättra din studieteknik och lägga en plan för framtiden. På folkhögskolan är gruppen viktig och det finns tid för samtal och erfarenhetsutbyte. Efter avslutad kurs får du ett intyg.

Vilka möjligheter finns på Sörängens Folkhögskola?

Vi är en folkhögskola med kulturinriktning som erbjuder kurser i animation, foto, konst, keramik och skrivande. Utöver de estetiska linjerna så har vi allmän kurs som är för dig som önskar läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier/yrkeshögskola eller komplettera allmänna ämnen på gymnasienivå. För de som önskar läsa upp ytterligare behörigheter för vidarestudier så har vi också naturvetenskapligt basår.

När du läser SMF på Sörängen så får du ta del av vår verksamhet och testa hur det känns att studera på folkhögskola. Förutom studiemotiverande samtal med kursledaren kan vi ofta erbjuda att du får testa på olika aktiviteter på vår skola, kanske är du intresserad av måleri, foto, konst eller musik? Men det är inte bara studier vi erbjuder utan mycket trevliga sociala aktiviteter, kulturarrangemang och fika/mat i vår fina matsal.

Flera av våra tidigare deltagare på SMF har börjat studera hos oss och några andra har fått en den extra kick som behövs för att hitta ett arbete eller söka in till en utbildning man varit nyfiken på.

Får jag ersättning när jag går kursen?

Fråga din arbetsförmedlare så får du veta mer om vilken ersättning du kan få.

Vill du veta mer?

Prata med din handläggare på arbetsförmedlingen.