Boende för gymnasieelever

Boende

Boendet vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum är till för att underlätta studierna för de elever som har lång eller krånglig resväg mellan hemmet och skolan.

På Stora Segerstad har vi totalt 109 rum för våra gymnasieelever. Boendet är till för de elever som saknar möjlighet att pendla till och från skolan med kollektivtrafik. Det finns flerbädds- och enkelrum med gemensam dusch och toalett i korridoren/huset, men också ett antal dubbel- och enkelrum med dusch och toalett på rummet.

Elevboendet är öppet måndag till fredag. På helgerna får endast de med särskilt tillstånd bo kvar och då serveras ingen mat i skolans regi. 

Elever vid den anpassade gymnasieskolan erbjuds eget rum i priskategori "Normal standard" med duschar och toaletter i gemensamma utrymmen.  

Boendekostnaden fördelas jämnt över skolårets nio månader. Kostnaden faktureras i efterskott med samma summa vid fyra tillfällen på höstterminen och vid fem tillfällen på vårterminen.

Ansökan om inackorderingstillägg görs hos elevens hemkommun (inte via CSN). 

Pris för kost och boende per/månad
(per person)

Priserna gäller från och med 1 juli 2024.

I nedanstående pris ingår boende, frukost, förmiddagsfika, kvällsmat och kvällssmörgås.
Lunchen betalas av elevens hemkommun och eftermiddagsfrukt bjuder vi på.  

STANDARD TVÅBÄDDS-RUM ENKEL-RUM

Normal standard med dusch och toalett i korridor.

Gäller Gamla och Nya Västbo, Östsbo, Hundvillan, Personal och Vagnboa.

4290 kr 5080 kr

Hög standard med dusch och toalett på rummet.

Gäller Herrgården. 

5140 kr 5820 kr

Elever med lång resväg kan få bo på elevhemmet även under helgen. Tillstånd krävs av elevhemsansvarig och särskild taxa gäller, för prisuppgift kontakta ekonomiadministratör.