Stora Segerstad naturbrukscentrum

Utbildningar

Ett naturligt utbildningsval!

Stora Segerstad Naturbrukscentrum har en bredd av gymnasieutbildningar inom Naturbruksprogrammet och introduktionsprogram där vi utbildar inom lantbruk, skogsbruk, maskinmekanik och hund. Vi erbjuder även det anpassade gymnasieprogrammet Skog, Mark och Djur, samt utbildningar för vuxna.

Hund agility

För dig som vill arbeta med hundar

Vid Naturbruksprogrammets inriktning Djurvård (NBDJR) utbildar vi Hundförare och Hundskötare. 

Elev som studerar skogsutbildning

Se skogens alla möjligheter

Vid Naturbruksprogrammets inriktning Skogsbruk (NBSKG) utbildar vi Skogsmaskinförare och Skogs- och viltvårdare. Vi erbjuder även skogliga vuxenutbildningar.

Lantbruk

Lantbruk, en viktig framtidsbransch

Vid Naturbruksprogrammets inriktning Lantbruk (NBLAN) utbildar vi Djurskötare och Maskinförare. Vi erbjuder även ett yrkesintroduktionsprogram (IMY) och vuxenutbildningar inom lantbruk.

Vid vår anpassade gymnasieskola finns programmet Skog, Mark och Djur. Programmet är 4 år och passar dig som vill arbeta med t.ex. lantbruk, lantbrukets djur, skogsskötsel, trädgårdskötsel eller fastighetsskötsel. 

Maskinmekaniker

Maskinmekaniker

Vid Naturbruksprogrammets inriktning Lantbruk (NBLANMM) utbildar vi Maskinmekaniker. Detta är utbildningen för dig som är intresserad av lantbruk i allmänhet men serviceteknik i synnerhet. Du får lära dig mycket om service och reparation av naturbrukets maskiner men även om lantbrukets djur, växtodling och andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom lantbruk.