Aktuellt

Skogsväg

 

 

Student!

Vy över Stora Segerstad

Den 14 juni är det student på Stora Segerstad.

Vinnare av europamästerskap i exteriörbedömning!

Europamästerskap i exteriörbedömning

Förra året tog laget med gymnasieelever från Stora Segerstad Naturbrukscentrum i Reftele hem segern i Skol-SM för Showmanship; en tävling som mäter elevernas teoretiska och praktiska kunskaper, förmåga att styla, frisera och klippa, samt exteriörbedöma och visa upp nötkreatur för en domare. Nu har eleverna fått visa sina kunskaper på internationell nivå!

Gymnasieansökan

Du kan göra din ansökan till gymnasiet från och med mitten av januari till mitten av februari. Datumen skiljer en del mellan olika kommuner men din studie- och yrkesvägledare på grundskolan kan berätta om vilka datum som gäller och hur gymnasievalet går till i den kommun där du bor. 

Lokal Naturvårdssatsning

Växthus

Genom den LOkala NAturvårdssatsningen, LONA, har vi på Stora Segerstad Naturbrukscentrum fått bidrag för att skapa en perenn rabatt med nektarrika växter. Tanken är att det ska finnas blomning från tidig vår till sen höst.

Internationell träff om Naturturism på Stora Segerstad

Den 5–6 april stod Stora Segerstad Naturbrukscentrum som värd för ett möte i det europeiska Erasmusprojektet ”Treasure hunt in your neighbor’s backyard”. Fokus i projektet ligger på nätverkande kring agrotourism, eller som vi oftast säger i Sverige, naturturism.

"Jag stortrivdes från första stund"

Tidigare elev i skogsmaskin

I det här reportaget får ni träffa Rasmus Nyström från gården Oqvista, en liten gård strax utanför Norrtälje i uppländska Roslagen. Han utbildade sig till skogsmaskinförare vid Stora Segerstad Naturbrukscentrum under sin gymnasietid - ett givet val eftersom hans stora intressen är motorer och skog.