Avdelningen för ortodonti, Nässjö

Röd tandställning sitter fast på en modell gjord av gips
Foto: Anna Wennberg

Avdelningen för ortodonti utreder och behandlar olika bettfel. Det kan till exempel vara att tänderna inte möts på ett bra sätt när man biter ihop, att tänderna inte växer fram ur käkbenet eller när tandanlag (cellerna som behövs för att tanden ska kunna bildas) saknas. Vi arbetar också för att skapa en bra utveckling av barn och ungdomars bett under deras uppväxt. Behandlingen görs med olika sorters tandställningar. Vi har möjlighet att erbjuda tandställning som är genomskinlig eller som sätts på baksidan av tänderna.

Vi erbjuder tandreglering för barn, ungdomar och vuxna. För kostnadsfri behandling för barn och ungdomar krävs en remiss från en av våra allmäntandvårdskliniker eller privattandläkare.

Från mitten av mars 2021 och omkring ett år framåt är avdelningen för ortodonti i Nässjö under ombyggnad. För dig som är patient hos oss innebär det att du kan komma att få din behandling utförd på en annan klinik. Syftet med ombyggnaden är förbättrad patient- och arbetsmiljö och mer ändamålsenliga lokaler.

Vad behöver jag som patient veta?

 •  Vi utlokaliserar verksamheten och du kan komma att genomföra behandlingen på en annan klinik. De kliniker vi under ombyggnaden omlokaliserar till är Tranås, Sävsjö och Vetlanda Folktandvård.
 • Du kommer att genomföra behandlingen tillsammans med samma behandlare som tidigare. Vilken klinik du hänvisas till styrs av vilken klinik din behandlare tjänstgör på under tiden för ombyggnaden. Det innebär att du kan kallas till en klinik på en annan ort än den du bor på.
 • Du får ett tidkort som anger vilken klinik du ska besöka vid din nästa behandling. Vid besöket får du också muntlig information om vilken klinik du ska fortsätta din behandling på.
 • Du kommer liksom tidigare få en SMS-påminnelse från avdelningen för ortodonti i Nässjö – MEN var noga med att du åker till rätt klinik för ditt besök.
 • Om du har frågor, vill ändra tid eller har ett akut ärende - vänd dig alltid till oss på avdelningen för ortodonti i Nässjö, telefon 010-243 36 60.
 • Adress till kliniken och information om tandregleringsbehandling på de tillfälliga klinikerna hittar du på respektive kliniks sida, se information nedan.
  Sävsjö Folktandvård, ortodontibehandling
  Tranås Folktandvård, ortodontibehandling
  Vetlanda Folktandvård, ortodontibehandling

Vad behöver jag som patient göra?

 • För att du ska få bästa möjliga tandregleringsbehandling under tiden som ombyggnaden pågår, vill vi självklart så långt det är möjligt undvika att du som patient missar en tid eller kommer till fel klinik för behandling. 
 • Det viktigaste för dig är därför att noga notera klinik, dag och datum för nästa tandregleringsbesök. Har du möjlighet att notera exempelvis i digital kalender i mobiltelefon, så underlättar det att inte missa en tid eller komma till fel klinik för din behandling.

Välkommen till oss!

I samband med allmänna helgdagar och helgdagsaftnar har vi andra öppettider än vanligt. Du ser våra öppettider i samband med dessa helgdagar bland nyheterna här intill.

Öppettider

Måndag-torsdag 7:30-16:30
Fredag 7:30-12:30

Besöksadress

Avdelningen för ortodonti
Nässjö vårdcentrum
Ingsbergsgatan 31
571 37 Nässjö 

Postadress

Avdelningen för ortodonti
Nässjö vårdcentrum
571 81 Nässjö

Telefonnummer

010-243 36 60

1177 Vårdguidens E-tjänster

Här kan du boka tid, av- och omboka tider, beställa journalkopior, förnya recept etc.

Till 1177 vårdguidens E-tjänster(Extern länk)

Mer information på 1177 Vårdguiden

Tandreglering, 1177.se(Extern länk)