Priser för allmän- och specialisttandvård

En person håller i ett betalkort tillsammans med ett kvitto från Folktandvården
Foto: Anna Wennberg

I vår prislista hittar du priser för varje åtgärd (en åtgärd är en del av undersökningen eller behandlingen). Från och med 0 och till och med det år du fyller 23 år är tandvården gratis. Från och med 1 januari det år du fyller 24 år får du betala för din tandvård.

Hur mycket du får betala beror på vilken typ av undersökning eller behandling du får. En del av undersökningen eller behandlingen ersätts av Försäkringskassan. 

Fullständig prislista för allmän- och specialisttandvård

Här kan du se vad åtgärderna kostar. Det kan vara svårt för dig att avgöra vilka åtgärder du kan behöva. Därför rekommenderar vi dig att fråga din klinik för att vara säker på hur mycket just du ska betala. Priserna är desamma hos alla folktandvårdskliniker i Region Jönköpings län.

Prislista, Folktandvården, Region Jönköpings län(pdf-fil 170 KB)

Betalning

Du betalar i samband med varje besök. Vi tar inte emot kontant betalning. Om du inte kan betala med kort får du en faktura med posten. Folktandvården tar inte ut någon extra avgift för fakturan. Om du har frisktandvårdsavtal betalar du inget vid besöket.

Från och med 0 och till och med det år du fyller 23 år är tandvården gratis. Från och med 1 januari det år du fyller 24 år får du betala för din tandvård.