Att jobba hos oss

Jobba på Vaggeryd Folktandvård

Vårt väntrum på Vaggeryd Folktandvård
Välkommen till Vaggeryd Folktandvård Foto: Ögonblicksbild tagen med mobilkamera

Varmt välkommen till trivsamma Vaggeryd Folktandvård, vackert belägen vid natursköna Lagan. Här arbetar kunnig och professionell personal som dagligen erbjuder patienterna bästa möjliga vård med modern utrustning i nyrenoverade lokaler. Till vår klinik är alla välkomna oavsett behandlingsbehov. Vi bemöter stora som små med omtanke och närvaro för ett personligare omhändertagande.

Vaggeryd Folktandvård är en mellanstor klinik med sju behandlingsrum och ingår tillsammans med ytterligare sex kliniker i verksamhetsområde Söder. På kliniken arbetar tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor.

Vi ger varandra stöd och hjälp i det vardagliga arbetet

Vi upprätthåller en god kompetens och utvecklar vår verksamhet löpande. Detta till exempel genom tätt återkommande tillfällen för diskussion och gemensam terapiplanering både på arbetsplatsträffar och möten av olika slag, men också på tandläkarnas administrationspass. Dessa är inbokade parallellt för att möjliggöra ytterligare tillfällen för kollegialt samarbete.

Med Odontologiska Institutionen i Jönköping upprätthåller vi en god kontakt. Vi har återkommande specialistkonsultationer på vår klinik, är alltid välkomna att få svar på våra frågor när vi söker respektive avdelning per telefon liksom vid de auskultationstillfällen och kurser som erbjuds.

Vaggeryd - där hjulen alltid snurrar

Vaggeryd kommun är en expansiv ort med ett flertal industrier och ett nytt kunskapscentrum beläget vid E4:an cirka tre mil söder om Jönköping. I samhället hittas en hel del affärer och andra verksamheter och i övrigt finns ett rikt föreningsliv och en djupt rotad idrotts- och friluftskultur.

På senare år har inflyttningen till orten varit stor och nya bostadsområden med bland annat bostadsrätter och villor planeras och byggs fortlöpande. Till Jönköping åker man med bil på en halvtimme alternativt med kollektivtrafik där både tåg och buss erbjuds.

Vi bryr oss om varandra och andra

På kliniken försöker vi att varje dag se varandra, lära känna varandra närmare och hitta små stunder för samtalsämnen utanför det som rör vårt dagliga arbete. Att känna varandra privat skapar ett mervärde även i det yrkesmässiga samspelet. Ibland arrangerar vi gemensamma träffar utanför arbetstid när vi tillsammans firar någon i personalen, äter gemensamt, genomför en motionsaktivitet eller på annat sätt umgås.

Vi välkomnar fortlöpande studenter under utbildning inom olika tandvårdsyrken att praktisera på vår klinik. Även tandläkare från andra länder, vilka behöver få en möjlighet att lära sig svenska bättre eller få se hur tandvård fungerar i Sverige, har i perioder erbjudits praktikplats hos oss.

Vi möter upp patienter och andra vårdgivare utanför kliniken inom ramen för vår externa verksamhet då vi besöker skolor, boenden av olika typ med mera. Finns ett intresse för tandvård och oral hälsa, försöker vi hjälpa till genom att sätta ihop lämpligt informationsmaterial och möta upp på plats.

Fakta om Vaggeryd Folktandvård

Medarbetare

  • 16

Patientstock

  • 3 800 vuxenpatienter
  • 3 650 barnpatienter

Kontaktpersoner

Sofia Asplund Brenander
Klinikchef
010-242 38 47
sofia.asplund.brenander@rjl.se

Eva-Maria Klint
Klinikkoordinator
010-244 06 25
eva-maria.klint@rjl.se