Introduktion

Två tandvårdspersonal står bredvid varandra på en tandvårdsklinik och tittar på en datorskärm.
Foto: Johan Avby Werner

Visst är det viktigt med en bra start på det nya jobbet? Den där rätta känslan i magen som säger att ”här kommer jag att trivas bra”. Kanske blir vi din första arbetsplats i ditt nya yrke. Kanske har du lång erfarenhet men vill söka nya utmaningar? Oavsett vad är varje anställning hos oss unik. Så, välkommen till din yrkesroll, på din nya klinik. Här blir du en del av 700 medarbetare i Folktandvården.

Vi vill lära känna dig. Och för att du ska trivas bra tror vi det är viktigt att du känner dig som en del av oss. Att snabbt se möjligheter och förstå samband. Därför lägger vi i Folktandvården stor vikt vid att ge dig som nyanställd hos oss en bra introduktion. Till yrket, till arbetsplatsen och hur allt är en del av något större – i Folktandvården och Region Jönköpings län. 

Välkommen till din yrkesroll

För att du snabbt ska känna dig hemma i din roll hos oss ser vi till att du får en yrkesanpassad introduktion från första dag. Ditt yrke styr vilken typ av introduktion du behöver och kan löpa så långt som ett helt år. Vi ger dig utbildning, föreläsning och seminarier i relevanta och utvecklande ämnen. Du möter kompetenta kollegor som delar med sig av sin kunskap från hela Folktandvården. Du kommer upptäcka hur hela verksamheten hänger ihop och hur vi tillsammans skapar en bättre munhälsa för våra patienter – ung som gammal.

Välkommen till din arbetsplats

Vilka hygienrutiner har vi? Hur arbetar vi med barn- och äldretandvård? Hur ansöker jag om semester? Frågorna är ofta många och upptäcks efter hand. Vi vill snabbt skapa en fungerande vardag för dig. Ledningen på din klinik ger dig rätt förutsättningar, men du kommer också få handledare som introducerar dig i praktiska moment och behandlingar.

Välkommen till Folktandvården och Region Jönköpings län

Inom Folktandvården arbetar många olika yrkesgrupper – allt från allmäntandläkare till administrativ personal. De representerar olika kulturer, kön och åldrar – de som är nya i yrket och de med rik erfarenhet. Folktandvården är 700 medarbetare fördelat på 26 allmäntandvårdskliniker och nio specialisttandvårdskliniker. Alla är viktiga för helheten. Du kommer snart att märka att du är en del av något större.

Varje år behandlar våra medarbetare inom allmäntandvård och specialisttandvård tusentals patientbesök. Och på samma vis som tänderna och munhälsan är en del av kroppen är Folktandvården en del av Region Jönköpings län. Tillsammans med övriga hälso- och sjukvården har vi ett nära samarbete och arbetar alltid för patientens bästa. Vi vet att vi gör skillnad – välkommen till Folktandvården!

En man med mörkt kort hår och skägg sitter i en grå soffa och tittar in ii kameran.

Välkommen som ny tandläkare hos oss

Så arbetar Folktandvården för att du som ny tandläkare ska få bästa möjliga introduktion.

Introduktion för tandläkare

En kvinna står ute i höstväder och ler in i kameran.

Välkommen som ny tandhygienist hos oss

Så arbetar Folktandvården för att du som ny tandhygienist ska få bästa möjliga introduktion.

Introduktion för tandhygienister

En kvinna i klinikkläder går i en korridor.

Välkommen som ny tandsköterska hos oss

Så arbetar Folktandvården för att du som ny tandsköterska ska få bästa möjliga introduktion.

Introduktion för tandsköterskor

En kvinnlig ledare står framför sina medarbetare i en klinisk miljö.

Välkommen som ny klinikchef hos oss

Så arbetar Folktandvården för att du som ny chef ska få bästa möjliga introduktion. 

Introduktion för chefer