Digitala vårdmöten i Folktandvården

Digitala vårdmöten i Folktandvården

Kvinna med headset sitter framför en dator. På den vita bakgrunden står det i grön text "Tandvård i mobilen".

Möt oss i mobilen! Nu kan du bli kallad till ett digitalt vårdmöte hos oss i Folktandvården. I appen Vårdmöte träffar du en tandsköterska, tandhygienist eller tandläkare i ett videosamtal. Än så länge kan du inte själv boka din tid. Det gör vi. För vi är trygga med vad som passar bäst för just dina eller ditt barns tänder.

Det digitala vårdmötet ger dig som invånare fler sätt att möta tandvården på. Det tycker vi är bra. Oftast behöver vi träffa dig som vanligt på kliniken, men ibland kan det underlätta att träffas digitalt istället. Till exempel kan du som vårdnadshavare delta från ditt jobb samtidigt som ditt barn är uppkopplad i det digitala vårdmötet från skolan. Eller bara möta oss där du befinner dig just nu. 

Vi kallar dig till det digitala vårdmötet

Vi vet vad som passar bäst för just dina eller ditt barns tänder. Därför är det vi som kallar dig till det digitala vårdmötet. På så sätt kan vi vara säkra på att du får den vård du behöver. 

Ladda ner appen eller anslut via datorn

Så här förbereder du dig

Läs mer om digitala vårdmöten i Region Jönköpings län (Extern länk)
Läs mer om hur du ansluter till ett videomöte i appen Vårdmöte (Extern länk)

Det digitala 2-årsbesöket

Det år ditt barn fyller 2 träffas vi på ett digitalt besök. Förbered dig och ditt barn inför videosamtalet med tandsköterska. Behöver vi träffa ditt barn fysiskt meddelar vi det.

Läs mer om det digitala 2-årsbesöket

Ett digitalt vårdmöte är ett sätt för dig att möta tandvårdspersonal i ett videosamtal. Det fungerar som ett vanligt besök, med skillnaden att du inte behöver ta dig till kliniken. För att kunna genomföra mötet laddar du ner appen Vårdmöte Region Jönköpings län till din smartphone. Det går också bra att genomföra mötet från din dator. 

I de allra flesta fall behöver vi träffa dig eller ditt barn fysiskt som vanligt, men vissa besök passar lika bra eller till och med bättre digitalt. Vi vet när och om det passar. Beslutet tar vi tillsammans på ditt bokade besök på klinik. Först då kan vi tillsammans planera för att ses digitalt vid nästa tillfälle. Vill du hellre träffa oss fysiskt så gör vi det.

När du blir kallad på ett digitalt vårdmöte får du ett sms från oss som bekräftar bokningen. Du får också ett meddelande från den digitala vårdplattformen Visiba Care med länk till mötet i appen Vårdmöte. Har du inte laddat ner appen till din mobil behöver du göra det först. 

I dagsläget är det digitala vårdmötet inte förknippat med en kostnad. Detta kan komma att ändras i framtiden.

För att avboka din tid ringer du som vanligt till din folktandvårdklinik.