Akut tandvård

Akut tandvård

En man som behöver akut tandvård tittar in i kameran med en bekymrad min.
Foto: Johan W Avby

Ring alltid till din folktandvårdsklinik så tidigt som möjligt när du behöver akut tandvård, även när kliniken är stängd. Om du har valt en privat vårdgivare, ska du i första hand vända dig dit. Om din vårdgivare har stängt, kan du kontakta närmaste folktandvårdsklinik.

Akut tandvård under ordinarie öppettider

Under ordinarie öppettider är det viktigt att du som kund ringer till din folktandvårdsklinik så tidigt som möjligt på dagen. För att kunna hjälpa dig som har störst behov av tandvård behöver därför kliniken tid på sig för att kunna planera in en besökstid.

Akut tandvård 08:15-10:15 lördag, söndag och helgdag 

Vi har öppet kl. 08:15-10:15 för tidbokning. Ring till din folktandvårdsklinik, du blir då hänvisad till jourhavande tandläkare. Vi tar endast emot dig efter överenskommelse på telefon. 

Du som inte är kund hos Folktandvården kan ringa till din närmaste folktandvårdsklinik.

Våra allmäntandvårdkliniker

Akut tandvård vardagskvällar och helger efter klockan 10:15 

På vardagkvällar när kliniken har stängt och på helgdagar efter klockan 10:15 får du information om akut tandvård när du ringer till din folktandvårdsklinik.

Du som inte är kund hos Folktandvården kan ringa till din närmaste folktandvårdsklinik.

Våra allmäntandvårdskliniker

Akuta och allvarligare käk- och tandskador under kvällar, nätter och helger

Under kvällar, nätter och helger tar käkskadejouren på Käkkirurgiska kliniken hand om akuta käk- och tandskador som behöver behandlas omedelbart av en specialist.

Käkskadejouren finns på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Kontakt sker via 1177, telefonnummer 1177. 1177 hänvisar vid behov vidare till käkskadejouren.

Betalning vid akutbesök

Vid akut besök under lördag, söndag eller helgdag debiteras besöket enligt helgtaxa, det vill säga ordinarie pris +50 procent. Du betalar direkt i samband med ditt besök och vi ser helst att du betalar med kort, endast i undantagsfall med e-faktura eller faktura som du får med posten. Folktandvården tar inte ut någon extra avgift för fakturan. Om du har frisktandvårdsavtal betalar du inget vid besöket. 

Vi tar inte emot kontant betalning.

Prislista för akuttandvård