Nyheter från Folktandvården

Nyheter från Folktandvården

Amela Avdic ny klinikchef Mullsjö Folktandvård

Kvinna i kavaj som står med händerna i kors och tittar rakt in i kameran.

Amela Avdic tillträdde som ny klinikchef på Mullsjö Folktandvård i november. Hon kommer närmast från avdelningarna oral protetik och parodontologi där hon arbetat som tandhygienist. Här kan du lära känna henne lite bättre.

Ny satsning på handledning – en av tio utbildas i Folktandvården

Ellen Jacobs och Anna Brolin står på en balkong på Ondontologiska Institutionen och tittar på varandra. Båda skrattar samtidigt.

Ambition om att bli bäst i Sverige på handledning av tandvårdspersonal. Folktandvården i Region Jönköpings län satsar och utbildar en stor del av sina anställda. "Vi vill skapa ett språk och en kultur kring handledning i organisationen".

Uppsökande tandvård – för de som har ett större behov

Äldre man får besök av två medarbetare från Folktandvården

Folktandvården har under 80 år arbetat för en bättre munhälsa för Sveriges befolkning. Den uppsökande verksamheten är en modernare satsning men är idag ett av Folktandvårdens viktiga folkhälsouppdrag.

På Folktandvården möts alla

Medarbetare arbetar med verktyg med barnpatient. I bakgrunden tittar pappan på.

För 80 år sedan fattades beslutet om en offentligt finansierad tandvård. Då var den i första hand till för barnen, eftersom barnens tandhälsa i slutet på 30-talet var minst sagt usel. Sedan dess har folkhälsouppdraget växt och idag hör Sveriges befolkning till den som har den bästa munhälsan i världen. En av anledningarna är kliniker som Öxnehaga Folktandvård, där invånare med olika bakgrund och åldrar möts.