Student

VFU och LIA - praktik i Folktandvården

Två tjejer ler in i kameran.

Vi bryr oss om dig som studerar. För vi tänker också på framtiden och vet exakt vad en bra praktik ska leda till. Inte bara superpraktiska tips och klinisk utveckling – utan även den där känslan som säger att ”här kan jag se mig själv i framtiden”.

Vi är väldigt måna om dig. Och tur då att vi har utbildade handledare på varje klinik som inte vet något bättre än att få välkomna dig till vår arbetsvardag under din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) eller lärande i arbete (LIA).

Under din praktikperiod lär du känna din yrkesroll på ett nytt sätt. Du omger dig av kunniga medarbetare och lär av de som en gång var där du är nu. Att få se, testa och känna gör att du blir mer och mer trygg i den kliniska vardagen. Efter din praktik tar du med dig ny värdefull erfarenhet som förhoppningsvis gör studierna lite lättare. Med dina nya verktyg blir allt lite roligare, vi lovar!

Vad är VFU och LIA? 

Inom både vår allmäntandvård och specialisttandvård ser vi fram emot att ta emot dig på praktik. Vi känner precis som du att din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) eller lärande i arbete (LIA) är en otroligt viktig del i utvecklingen av din professionella kompetens. 

Vem är då du? Kanske är du ny i dina studier och har aldrig provat på hur det är att jobba med oss tidigare. Kanske har du bara besökt oss som patient. Oavsett vad hoppas vi att du redan nu vill påbörja din väg till oss.

Två kvinnor ler in i kameran. De har vita tröjor på sig.

Gör din VFU hos oss

VFU i Folktandvården

En kvinna och en man står i en klinisk tandvårdsmiljö och behandlar en patient. Kvinnan har brunt hår och grön tröja. Mannen har blont hår och grå tröja. De står börja över patienten med skyddsvisir, munskydd och vita handskar.

Gör din LIA hos oss

LIA i Folktandvården