Djurvårdens Minizoo

Bildkollage bestående av tre bilder. till vänster en ödla, i mitten en burfågel och till höger en get.
Foto: Smålandsbilder

Djurvårdens Minizoo är fortsatt stängd för besökare. Vi inväntar förnyat tillstånd från Länsstyrelsen och därefter återkommer vi med besked om vilka öppettider som kommer att gälla.

Om Djurvårdens Minizoo

På Djurvårdens Minizoo finns drygt 120 djur fördelat på 50 arter samt ett stort antal akvariefiskar. Här bor gnagare, kaniner, burfåglar, reptiler, amfibier, fiskar, leddjur och getter. Djuren är uppdelade och bor i olika stallbyggnader; Gnagar- och fågelstallet, Lantdjursstallet, Tropiken och Getstallet. 

Djurvårdens Minizoo hör egentligen till Tenhults naturbruksgymnasiums djurvårdsutbildning, men på helger och lov har vi tidigare kunnat erbjuda allmänheten att besöka vår djurvårdsanläggning. Just nu inväntar vi nytt tillstånd från Länsstyrlesen, och därefter kommer vi att presentera vilka de nya öppettiderna är för utomstående besökare.  

Våra utbildningar

Djurvård är en av totalt fyra inriktningar som du kan läsa på Tenhults naturbruksgymnasium.  De andra inriktningarna är Häst, Lantbruk och Trädgård. På djurvårdsutbildningen lär du dig mer om djur, om deras behov och beteenden samt om samspelet mellan djur och människa. 

Mer information om våra gymnasieutbildningar.