Nyheter

Skolan stänger

Lärare och lärarhund sitter framför datorn och förbereder nästa lektion.

Med anledning av Regeringens rekommendation och uppmaning om att stänga landets gymnasieskolor, har vår huvudman Region Jönköpings län beslutat att vi ska övergå till distans- alternativt fjärrundervisning.

Vi begränsar våra aktiviteter och evenemang

Kosläpp på Tenhults naturbruksgymnasium. På bilden syns kossor i hagen och i bakgrunden besökarna som fanns på plats för att titta på kosläppet.

På grund av coronaviruset, covid-19, har vi beslutat att ställa in vissa aktiviteter och evenemang på Tenhults naturbruksgymnasium som vi haft inplanerade i vår. Nedan hittar du mer information om vad som gäller just nu.

Information med anledning av Coronaviruset

Coronavirus

Med anledning av utbrottet av coronavirus covid-19 bevakar Tenhults naturbruksgymnasium läget kontinuerligt och följer information från främst Folkhälsomyndigheten, Regeringen, Utrikesdepartementet och vår huvudman Region Jönköpings län. Dessa myndigheters råd och rekommendationer uppdateras löpande.

Djurvårdare för en dag

Två sköldpaddor ute på en gräsmatta.

För dig som gillar djur och som snart ska välja gymnasium… Missa inte att anmäla dig till DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium! En kul och lärorik prova-på dag tillsammans med skolans instruktörer där du får bekanta dig med sällskapsdjuren på djurvården!

Gymnasievalet 2020

Elev och lärare pekar och tittar mot en vägskylt med olika yrken inom naturbruksbranschen.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett var du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Meriterad travhäst till Tenhults naturbruksgymnasium

Kusk som kör en travhäst.

Ännu en av Stall Kent Knutssons topphästar, Moon´s Oki Doki, lånas ut till Tenhults naturbruksgymnasium.

Tenhults naturbruksgymnasium vann Klimatpriset 2019

Tre män står med blommor och diplom

Tenhults naturbruksgymnasium tilldelas Jönköpings läns klimatpris 2019. Skolan är ett stort föredöme och inspirationskälla för hela Jönköpings län, och visar att det framgångsrikt går att kombinera miljö, klimat, landsbygd och hållbarhet, enligt motiveringen.

Toppbetyg från SLU hippologenheten

Tenhults naturbruksgymnasium satsar på kvalitet i välutbildade hästar och välutbildad personal. På bild från vänster Eva Ingesson, Jannike Almsgård, Anne Eriksson och Anna Rosén (rektor). Foto: SLU hippologenheten

Hippologenheten vid Sveriges lantbruksuniversitet ger Tenhults naturbruksgymnasiums hippologer fint betyg!

Vi är hbtq-diplomerade

Regnbågsfärgat hjärta

Efter två dagars utbildning är nu delar av skolans verksamhet hbtq-diplomerad berättar en glad och mycket stolt Ola Lundmark, verksamhetschef på Tenhults naturbruksgymnasium.

Årets medarbetare/team

Representant från Team lantbrukare från Tenhults naturbruksgymnasium tar emot priset Årets medarbetare/team.

Team lantbrukare på Tenhults naturbruksgymnasium fick under gårdagen ta emot priset ”Årets medarbetare/team” som delades ut av utbildning och kultur Region Jönköpings län vid verksamhetsområdets julfest den 19 december.