Nyheter

Öppen Skola - för dig som ska välja gymnasium

Bildkollage

Är du nyfiken på Tenhults naturbruksgymnasium och vill veta mer om våra gymnasieutbildningar och samtidigt få se och uppleva skolan på nära håll? Då är Öppen Skola det perfekta tillfället för dig att besöka oss!

Djurvårdare för en dag

Två sköldpaddor ute på en gräsmatta.

För dig som gillar djur och som snart ska välja gymnasium… Missa inte att anmäla dig till DJURVÅRDARE FÖR EN DAG på Tenhults naturbruksgymnasium! En kul och lärorik prova-på dag tillsammans med skolans instruktörer där du får bekanta dig med sällskapsdjuren på djurvården!

Gymnasievalet 2020

Elev och lärare pekar och tittar mot en vägskylt med olika yrken inom naturbruksbranschen.

Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett var du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Vuxenutbildning trädgård nästa omgång startar 17/2

Tre glada personer tittar ner på växtodlingar i ett av Tenhults naturbruksgymnasiums växthus.

Drömmer du om att jobba inom trädgårdsbranschen? Nu är det hög tid att söka till Tenhults naturbruksgymnasiums populära vuxenutbildning TRÄDGÅRD! Anmälningsperioden har redan öppnat så missa inte att anmäla dig!

Meriterad travhäst till Tenhults naturbruksgymnasium

Kusk som kör en travhäst.

Ännu en av Stall Kent Knutssons topphästar, Moon´s Oki Doki, lånas ut till Tenhults naturbruksgymnasium.

Tenhults naturbruksgymnasium vann Klimatpriset 2019

Tre män står med blommor och diplom

Tenhults naturbruksgymnasium tilldelas Jönköpings läns klimatpris 2019. Skolan är ett stort föredöme och inspirationskälla för hela Jönköpings län, och visar att det framgångsrikt går att kombinera miljö, klimat, landsbygd och hållbarhet, enligt motiveringen.

Toppbetyg från SLU hippologenheten

Tenhults naturbruksgymnasium satsar på kvalitet i välutbildade hästar och välutbildad personal. På bild från vänster Eva Ingesson, Jannike Almsgård, Anne Eriksson och Anna Rosén (rektor). Foto: SLU hippologenheten

Hippologenheten vid Sveriges lantbruksuniversitet ger Tenhults naturbruksgymnasiums hippologer fint betyg!

Vi är hbtq-diplomerade

Regnbågsfärgat hjärta

Efter två dagars utbildning är nu delar av skolans verksamhet hbtq-diplomerad berättar en glad och mycket stolt Ola Lundmark, verksamhetschef på Tenhults naturbruksgymnasium.

Till dig som rider i skolans ridhus

Bilden visar en blå vägskylt med texten Riddersberg.

Nu äntligen ska Tenhults naturbruksgymnasium snart påbörja byggnationen av det nya stallet i Riddersberg! Redan under mars månad flyttar vi skolans hästar och förråd av material in i ridhuset för att stallet ska bli tömt i god tid innan själva rivningen sätter igång i början av april.

Årets medarbetare/team

Representant från Team lantbrukare från Tenhults naturbruksgymnasium tar emot priset Årets medarbetare/team.

Team lantbrukare på Tenhults naturbruksgymnasium fick under gårdagen ta emot priset ”Årets medarbetare/team” som delades ut av utbildning och kultur Region Jönköpings län vid verksamhetsområdets julfest den 19 december.

Tenhults naturbruksgymnasium får miljöpris

Ola Lundmark, verksamhetschef på Tenhults naturbruksgymnasium och Johan Göransson, skolans miljöombud.

Tenhults naturbruksgymnasium tilldelas Region Jönköpings läns hållbarhetspris med miljöinriktning för sitt arbete för ökad kompetens och miljöförbättrande åtgärder som genomsyrar hela verksamheten.

Nytt postnummer

Från och med 5 mars får Tenhults naturbruksgymnasium nytt postnummer. Det nya postnumret är 561 61 Tenhult.