Nyheter

Skolan är stängd 5 juli–4 augusti

Närbild på jordgubbar.

Nu har de flesta av oss som arbetar på Tenhults naturbruksgymnasium gått på semester och vi önskar alla en riktigt skön sommar!

Skolstarten höstterminen 2021

En ko som står ute i hagen med en vacker blomsterkrans på huvudet.

Välkommen till ett nytt läsår på Tenhults naturbruksgymnasium! Här följer information om när höstterminen börjar för respektive årskurs samt länkar till välkomstbrev och annan information som skickas ut per post till alla er som börjar i ettan.

Gårdsrundan 11 september

Under gårdsrundan i september är du välkommen att besöka Tenhults naturbruksgymnasiums lantbruksanläggning i Klevarp och skolans trädgårdsanläggning i Tenhult lördagen den 11 september kl 10.00-16.00. Obs! Skolans övriga anläggningar kommer inte vara öppna denna dag.

Ansökan om internatplats

Gruppbild på ett gäng glada ungdomar, tjejer och killar, som bor på Tenhults naturbruksgymnasiums internat.

Från och med att du får ditt preliminära antagningsbesked om att du kommit in på Tenhults naturbruksgymnasium har du möjlighet att ansöka om boende på skolans internat.

Snart tackar jag för mig

Ola Lundmark tittar in i kameran och ler. Han bär runda glasögon.

– Nu närmar sig tiden då jag lämnar rollen som verksamhetschef på Tenhults naturbruksgymnasium, berättar Ola Lundmark. Under sammanlagt 16 år har jag haft den fantastiska förmånen att leda skolan och dess utveckling tillsammans med alla skolans medarbetare och elever.

Ansökan - Gymnasievalet 2021

Elev och lärare pekar och tittar mot en vägskylt med olika yrken inom naturbruksbranschen.

(Uppdaterad 2021-01-07) Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett var du bor! Vi har samverkansavtal med samtliga kommuner i länet, vilket även omfattar Tranås kommun. Men även om du bor utanför Jönköpings län kan söka till vår skola och program via frisök.

Har du frågor inför ditt gymnasieval?

Fotokollage med bilder från miljöer och elever från alla våra inriktningar häst, djurvård, lantbruk, trädgård

Med anledning av pandemin har vi ställt in alla inplanerade Öppen skola-dagar. Vi vill naturligtvis göra allt för att du ska känna dig trygg i ditt gymnasieval så hör gärna av dig till oss om du har några frågor! Vi finns här för dig och ingen fråga är för dum.

Djurvården får nya moderna lokaler

Två elever från Tenhults naturbruksgymnasiums djurvårdsutbildning klädda i vårdkläder behandlar en hund på en brits.

I förra veckan beslutade regionfullmäktige att Tenhults naturbruksgymnasium ska få drygt 25 miljoner kronor för att investera i nya lokaler vid skolans djurvårdsanläggning.