Nyheter

Lediga tjänster

färgglad bakgrundsbild med texten Är DU den vi söker...

Vill du bli vår nya medarbetare? Just nu har vi flera lediga tjänster på Tenhults naturbruksgymnasium.

Studentexamen 2020

Flicka studentklädd i vit klänning och studentmössa ståendes i ett gult rapsfält.

Under vecka 24 firar vi studentexamen vid Tenhults naturbruksgymnasium med god mat, kaffe, tårta, sång, betygsutdelning, premier, mösspåtagning och utspring.

Ansökan om plats på skolans internat

Glada internatelever från Tenhults naturbruksgymnasium.

Om du har för avsikt att ansöka om plats för boende på skolans internat till nästa läsår önskar vi få in din ansökan senast 20 maj. Anmälan är inte bindande utan kan tas bort om boende inte blir aktuellt.

Inställda aktiviteter och evenemang

Kosläpp på Tenhults naturbruksgymnasium. På bilden syns kossor i hagen och i bakgrunden besökarna som fanns på plats för att titta på kosläppet.

(Uppdaterad 2020-04-27) På grund av coronaviruset, covid-19, har vi beslutat att ställa in vissa aktiviteter och evenemang på Tenhults naturbruksgymnasium som vi haft inplanerade i vår. Nedan hittar du mer information om vad som gäller just nu.

Gymnasievalet 2020

Elev och lärare pekar och tittar mot en vägskylt med olika yrken inom naturbruksbranschen.

(Uppdaterad 2020-04-10) Viktig information, datum och tider inför ditt gymnasieval! Du vet väl om att du har möjlighet att söka till Tenhults naturbruksgymnasium oavsett var du bor! Vi har samverkansavtal med alla kommuner i Jönköpings län, men även om du bor utanför länet kan du söka till vår skola via frisök!

Skolan stänger

Lärare och lärarhund sitter framför datorn och förbereder nästa lektion.

Med anledning av Regeringens rekommendation och uppmaning om att stänga landets gymnasieskolor, har vår huvudman Region Jönköpings län beslutat att vi ska övergå till distans- alternativt fjärrundervisning.

Information med anledning av Coronaviruset

Coronavirus

Med anledning av utbrottet av coronavirus covid-19 bevakar Tenhults naturbruksgymnasium läget kontinuerligt och följer information från främst Folkhälsomyndigheten, Regeringen, Utrikesdepartementet och vår huvudman Region Jönköpings län. Dessa myndigheters råd och rekommendationer uppdateras löpande.

Meriterad travhäst till Tenhults naturbruksgymnasium

Kusk som kör en travhäst.

Ännu en av Stall Kent Knutssons topphästar, Moon´s Oki Doki, lånas ut till Tenhults naturbruksgymnasium.

Tenhults naturbruksgymnasium vann Klimatpriset 2019

Tre män står med blommor och diplom

Tenhults naturbruksgymnasium tilldelas Jönköpings läns klimatpris 2019. Skolan är ett stort föredöme och inspirationskälla för hela Jönköpings län, och visar att det framgångsrikt går att kombinera miljö, klimat, landsbygd och hållbarhet, enligt motiveringen.

Toppbetyg från SLU hippologenheten

Tenhults naturbruksgymnasium satsar på kvalitet i välutbildade hästar och välutbildad personal. På bild från vänster Eva Ingesson, Jannike Almsgård, Anne Eriksson och Anna Rosén (rektor). Foto: SLU hippologenheten

Hippologenheten vid Sveriges lantbruksuniversitet ger Tenhults naturbruksgymnasiums hippologer fint betyg!

Vi är hbtq-diplomerade

Regnbågsfärgat hjärta

Efter två dagars utbildning är nu delar av skolans verksamhet hbtq-diplomerad berättar en glad och mycket stolt Ola Lundmark, verksamhetschef på Tenhults naturbruksgymnasium.