Ny specialist inom ortodonti examinerad vid Odontologiska Institutionen

Ny specialist inom ortodonti examinerad vid Odontologiska Institutionen

Fyra kvinnor står i en korridor och ler in i kameran.
Från vänster: Cecilia Hedmo, övertandläkare, Elena Gugnina, nyutexaminerad, Julia Naoumova, docent och examinator samt Eva Josefsson, övertandläkare och handledare. Foto: Ellen Haglund

Elena Gugnina, den senaste ST-tandläkaren att examineras vid Odontologiska Institutionen (OI), kan nu titulera sig specialisttandläkare inom ortodonti. Hon avslutar sin specialistutbildning med en positiv upplevelse av både teori och praktik.

– Min tid vid OI har varit en fin upplevelse. Jag fick möjlighet att lära mig hur ortodonti fungerar i Sverige, vilket gav mig många betydelsefulla insikter, säger Elena.

Elenas förväntningar på att kombinera teori och praktik i en ny miljö uppfylldes, och hon tar särskilt med sig den trevliga arbetsmiljön och alla vänliga kollegor och patienter. Den natursköna omgivningen i Jönköping var ytterligare en bonus.

– De olika kurserna har varit väldigt givande och fördjupade mina kunskaper som jag kommer ha stor nytta av i mitt dagliga arbete, säger Elena.

Under examinationen i Rosariet höll Elena en föreläsning om smile-estetik. Hon ser nu fram emot en ljus framtid, med spännande och stimulerande uppgifter tillsammans med sina kollegor i Jönköping, Ljungby och Växjö.

Avslutningsvis ger Elena ett tips till andra tandläkare som överväger att söka en ST-tjänst inom ortodonti:

– Visa intresse för ämnet och ta egna initiativ till att fördjupa dig, det kommer att hjälpa dig framåt.