Välkommen till höstens forskningsdagar med mun- och folkhälsan i fokus!

Välkommen till höstens forskningsdagar med mun- och folkhälsan i fokus!

Behandlare pratar med patient

Snart är det dags för höstens FoU-dag samt den stora tandvårdsdialogen om möjligheterna med datadriven forskning! Först ut är Profilområde odontologi - en väletablerad mötesplats där du kan ta del av aktuell forskning. Några veckor därefter är det premiär för en ny mötesplats för dialog kring vikten av att koppla den odontologiska forskningens teori till vardagspraktik

Arrangör för båda mötesplatserna är Centrum för odontologi och oral hälsa (COO), ett kunskapscentrum som främjar nationell samverkan. COO är uppbyggt kring ett nära samarbete mellan Jönköping University, Region Jönköpings län och våra 13 samverkansregioner.

Profilområde odontologi

Välkommen till en mötesplats där du kan ta del av aktuell forskning presenterade av forskare vid Jönköping University, yrkesverksamma inom Region Jönköpings län och COO:s samverkansregioner.

När: 16 oktober klockan 13:00-17:00

Var: Rosensalen, Odontologiska Institutionen, Hermansvägen 5, Jönköping

(Det är möjligt att delta antingen på plats eller digitalt.)

Anmälan: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=9635cd3250c7 

Läs mer och program: https://ju.se/center/coo/seminarier-och-konferenser.html

 

COO dialogmöte - Tillsammans utvecklar vi samverkan och forskning

Välkommen till ett dialogmöte med frågeställningen: Hur möter vi morgondagens tandvårdsutmaningar och hur kan vi tillsammans bygga och stärka banden mellan den praktiknära tandvården och en levande forskningsmiljö? I presentationer och samtal möts vi kring frågor om hur vardagsarbetet i tandvården kan bidra till att utveckla kunskap, frågeställningar och profession med hjälp av viktiga databaser som Jönköpingsstudien och SKaPa. Mötet vänder sig till dig som arbetar inom tandvården och till dig som på andra sätt är engagerad i utvecklingen av forskning för en bättre munhälsa och folkhälsa.

När: 8 november klockan 9:30 – 15:00

Var: Rosensalen, Odontologiska Institutionen, Hermansvägen 5, Jönköping

(Det är möjligt att delta antingen på plats eller digitalt.)

Anmälan: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=d537d53471ee

Program: https://ju.se/center/coo/tillsammans-utvecklar-vi-samverkan-och-forskning---for-mun--och-folkhalsan.html