Helena Anjou och Carl Anjou prisade på internationell konferens i Seoul

Helena Anjou och Carl Anjou prisade på internationell konferens i Seoul

En kvinna står framför en skärm och ler in i kameran. Skärmen visar hennes poster som vann pris
Helena Anjou framför en skärm som visar det vinnande bidraget.

I slutet av september deltog Helena Anjou, övertandläkare i pedodonti, i den internationella konferensen IADH 2024 som ägde rum i Seoul, Sydkorea.

IADH (International Association for Disability and Oral Health) är en internationell förening som vartannat år anordnar en global konferens där tandvårdspersonal, forskare, specialister och andra yrkesverksamma samlas för att utveckla och förbättra vården för personer med funktionsnedsättningar, sällsynta hälsotillstånd och behov av ett särskilt omhändertagande.

Under konferensen vann Helena och medförfattare Carl Anjou första pris för best case report (oral presentation): Bridging the gap in dental care - now and beyond! Thinking ahead with the XLH patient.

– Jag är mycket glad och hedrad över priset! För att ge bästa möjliga vård till patienter med sällsynta hälsotillstånd måste vi arbeta multidisciplinärt. Att nätverka och samarbeta med andra vårdgivare som mött liknande fall är värdefullt – och direkt avgörande för patientens bästa, säger Helena.

På konferensen representerade Helena Kompetenscenter för sällsynta odontologiska tillstånd, avdelningen för endodonti genom Carl och NFH Sverige (Nordisk förening för funktionshinder och oral hälsa). NFH arbetar för att förbättra oral hälsa för personer med funktionsnedsättningar och har nationella sektioner i hela Norden. Föreningen är medlemmar i IADH och bidrar med att sprida nordiska perspektiv på hur tandvården för personer med funktionsnedsättningar kan utvecklas.

Tips! 5-7 februari äger konferensen Symposium i Helsingborg rum där Helena medverkar och presenterar sitt och Carls arbete.

Postern hittar du utanför Kompetenscenter, våning 7 på Odontologiska Institutionen.