Kultur

Dialog med unga

En viktig förutsättning för att ha makt och inflytande över sitt liv är att kunna vara delaktig i samhällsutvecklingen. Barn har rätt till information enligt barnkonventionen och även rätt att uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i frågor som berör dem. Under 2024 tar vi hjälp av Youth2030 Movement för att samla in ungas perspektiv på kultur.

Youth 2030 Movement är en medlemsstyrd ideell förening som stöttar kommuner, myndigheter och civilsamhället i sitt arbete med att inkludera, föra dialog och möjliggöra inflytande för unga. Inför revideringen av den regionala kulturplanen kommer Youth2030 att hålla dialoger med ungdomar i Jönköpings län med syftet att fördjupa kunskapen om målgruppens behov och önskningar kopplat till kultur. Ungdomarnas åsikter kommer sedan ta plats i den regionala kulturplanen, och kommer även sammanställas till en rapport som vi alla i länet kan använda oss av när vi ska ta in ungas åsikter i vårt arbete.

Utbildning om dialog med unga och redovisning av rapport

Vi vill att samarbetet med Youth 2030 ska leda till ett lokalt mervärde. Efter genomförda dialoger bjuder vi därför in regionala beslutsfattare och tjänstepersoner till att prata vidare om vad som kommit fram under dialogerna med ungdomarna. Youth2030 kommer också att ge oss utbildning i deras förhållningssätt och metoder för dialog med unga.

Dag och tid: Förmiddagen 25 oktober cirka kl: 9-12 (exakta tider kommer när programmet är klart)
Plats: Digitalt
Målgrupp: Politiker, tjänstepersoner, civilsamhälle inom kulturområdet i Jönköpings län.
Anmälan: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=eef8759858ad (Extern länk)

Läs mer om Youth2030 Movement här:
YOUTH2030 (Extern länk)