Sommarjobba inom sjukhusen

Sommarjobba på sjukhusen i Region Jönköpings län
Sommarjobba på sjukhusen i Region Jönköpings län Foto: Johan Avby

Under sommaren kan du sommarjobba på något av regionens tre sjukhus i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Välkommen med din ansökan och en spännande sommar i Region Jönköpings län.

När du gör din ansökan vidarebefordras den till en eller flera chefer. Vissa verksamheter är klara med sin semesterplanering och kan ge besked om arbete redan i mars, andra är inte klara förrän i april/maj. Detta innebär att det kan dröja ett tag innan du hör ifrån någon enhetschef.

I första hand anställs vikarier som har den utbildning eller erfarenhet som efterfrågas. I andra hand anställs vikarier som saknar utbildning men har relevant erfarenhet.

Skriv i din ansökan vilken eventuell utbildning du går samt arbetslivserfarenhet. Detta gör att vi lättare kan matcha dig med de arbeten som finns.

Du behövs hos oss

I sjukhusens olika verksamheter behövs du som är eller studerar till biomedicinsk analytiker, laboratorieassistent, röntgensjuksköterska, sjuksköterska, barnmorska, undersköterska, skötare, underläkare eller vårdadministratör, läkarsekreterare.

Biomedicinsk analytiker/laboratoriebiträde

Legitimerad biomedicinsk analytiker. Studerande till biomedicinsk analytiker som minst har avslutat termin två till sommaren kan jobba som laboratoriebiträde.

Röntgen

Legitimerad röntgensjuksköterska med inriktning diagnostik, radiologi eller medicinsk bildvetenskap. Studerande till röntgensjuksköterska kan jobba som biträden/undersköterska inom röntgen.​

Sjuksköterskor/barnmorskor

Grundutbildade sjuksköterskor samt barnmorskor och sjuksköterskor med specialistutbildning inom till exempel intensivvård eller psykiatri. Anställningarna kan påbörjas från och med januari. Det finns stora möjligheter till förlängning och tillsvidareanställning.

Undersköterskor/skötare

Undersköterskeutbildade eller sjuksköterskestudenter som har avslutat termin fyra till sommaren kan sommarjobba som undersköterska.

Underläkare

Läkarstudenter som har avslutat termin nio till sommaren  kan sommarjobba som underläkare.

Vårdadministratörer/läkarsekreterare

Vårdadministratörsstudenter som har avslutat termin två (läst/klarat relevanta kurser) till sommaren kan sommarjobba som läkarsekreterare.

Störst chans till jobb

Du har störst chans att få sommarjobb om du kan arbeta hela sommaren. Kan du inte arbeta hela sommaren har du även möjlighet att söka en av semesterperioderna.

Vänta inte med din ansökan

Eftersom urval, intervjuer och tillsättning av vikariaten sker löpande vill vi gärna ha din ansökan så snart som möjligt.