Teamledare, område måltid

Möt Gérõn, teamledare i centralköket på Höglandssjukhuset i Eksjö. För Gérõn handlar jobbet om mer än att laga god mat - det handlar om att ge varje patient en stunds matglädje och omtanke. Att få höra av patienterna att maten uppskattas ger honom drivkraft!
Berätta lite om ditt jobb:
- Efter många år i gastronomin i olika länder blev jag alltmer sugen på förändring. När jobbet som teamledare dök upp tog jag chansen! Det är ett meningsfullt jobb där jag kan göra skillnad. Att förbättra matupplevelsen har alltid varit min bedrift och att kunna göra det gör mig glad och stolt. I mitt jobb ingår allt från inköp, matlagning, menyarbete och receptarbete till bemanning.
- Vad är det bästa med ditt jobb?
Alla de glada hälsningar vi får från våra patienter! Är de nöjda och glada, då är vi också det! Vi kan också påverka inköp av livsmedel. Genom regionens hållbarhetsmål och att vi köper svenska och ekologiska livsmedel - gynnar vi bönderna i Sverige som gör ett fantastiskt jobb.
Vad är särskilt utmanande i ditt jobb?
- Att få alla mål och ambitioner att gå ihop. Att matcha näringsbehov och önskemål hos olika patientgrupper, från barn till pensionär, är inte alltid lätt. Maten ska alltid uppfylla våra hållbarhetsmål till ett bra pris. Men det är samtidigt väldigt roligt!
Känner du att du har möjlighet att utvecklas på din arbetsplats?
- Absolut! Jag tycker att alla som vill har möjligheten att utvecklas på vår arbetsplats. Det händer nya saker hela tiden. De som har varit här länge har varit med om så stora förändringar. Det är bara att kliva på tåget i förbättringsresan så sker utveckling automatiskt.
Vad skulle du vilja skicka med till någon som funderar att söker jobb på din arbetsplats?
- Vi är ett glatt, positivt och erfaret team med fokus på patienten. Nya medarbetare är alltid hjärtligt välkomna!
Till sist: beskriv ditt jobb med 3 ord!
- Spännande, tacksamt, mervärdsskapande.