Kultur

Mötesplats barnkultur

Foto: Foto: Johan W Avby Illustration: Fredrika Ottosson

Mötesplats barnkultur är en kunskapsbyggande arena för alla som arbetar med kultur för barn och unga i Jönköpings län.

Kulturutveckling arrangerar Mötesplats barnkultur fyra gånger per år för alla som arbetar inom eller är nyfikna på barnkulturområdet. Under träffarna ges möjlighet att lyssna till nya initiativ från hela landet och ta del av aktuella frågor och projekt på temat kultur för barn och unga. Vår definition av barn och unga är personer i åldrarna 0-25 år.

Syftet med insatsen är att öka kunskapen och intresset i länet om kultur för barn och unga, och att skapa en möjlighet att nätverka med andra som arbetar inom liknande områden. Alla är välkomna - tjänstepersoner, politiker, kulturskapare, fria utövare och andra som vill lära sig mer om området.

Kommande träffar

Klart det spelar roll! Därför är spelkulturen viktig.

När: 4 maj kl: 10-12
Var: Digitalt

Vad är spelkultur och varför behöver vi som arbetar med kultur för barn och unga kunna något om det? Under denna digitala träff får vi en bred och övergripande inblick i spelkulturens värld men också praktiska exempel på hur en kommun kan arbeta med spelkultur med hjälp av två inbjudna gäster; Lillie Klefelt och Johan Larsson.

Lillie Klefelt är metodutvecklare på Sverok där hon i projektet “Samspel” arbetar med våldsprevention med spel som verktyg. Hon har grundat kanske världens största e-sportcommunity för tjejer och icke-binära och har bred arbetslivserfarenhet av spelkultur, e-sport och ungdomar. 

Johan Larsson jobbar som Digital kulturutvecklare på ungdomskulturhuset, KulturLabbet, i Skövde kommun. I sitt uppdrag jobbar Johan tillsammans med unga och samarbetspartners, för att skapa och genomföra evenemang, utbildningar, föreläsningar och projekt för att se till att invånarna i Skövde känner att det är en spelstad.

Spelkultur + teater = sant

Du som deltar i träffen kommer efteråt få möjlighet att se en inspelning av Teateris föreställning Lord Redmoore, som bygger på den sanna historien om Mats vars död berörde tusentals människor världen över. Människor han aldrig träffat i verkligheten. Trots det hade han delat alla viktiga livsögonblick med så många. En föreställning om att hitta nya vägar och att leva ett liv bortom det vanliga, i ett annat universum, i en annan kropp, med ett annat namn: Lord Redmoore. Läs mer om föreställningen här (Extern länk).

Anmälan

Varmt välkommen att anmäla dig här. (Extern länk) Sista anmälningsdag är 2 maj

Har du frågor? Mejla alva.stahl@rjl.se

Arrangeras av Kulturutveckling och Biblioteksutveckling, Region Jönköpings län