Arbetsplatser

Måltid som arbetsplats

Glada medarbetare, en kvinna och en man, i produktionsköket. I bilden är texten "Vi brinner för goda måltider!" inlagd.
Vi försöker laga så mycket mat som möjligt från grunden, där vi använder råvaror av hög kvalitet. Foto: Ulf Lindberg

Vi älskar mat – att tillreda och servera den. Vi lagar mat till kunder med skiftande behov – patienter, medarbetare, besökare och elever. Köken arbetar enligt Region Jönköpings läns hållbarhetsmål, som omfattar minskat matsvinn och en hållbar produktion. Maten tillagas från grunden och utan onödiga tillsatser. Råvarorna som används är till största delen svenska och ekologiska. Alla våra kök inom Region Jönköpings län är KRAV-certifierade och våra råvaror är minst 58 procent ekologiska.

Vårt uppdrag

Ansvarar för att planera, producera och servera näringsriktiga och hållbara måltider till patienter, medarbetare, besökare och elever och att ge dem en god måltidsupplevelse.

Medarbetare och organisation

  • Måltid är ett område inom Verksamhetsstöd och service.
  • Vi är 100-talet medarbetare.
  • Vi är kockar, köksbiträden, måltidssamordnare, teamledare och chefer.
  • Våra medarbetare har sina arbetsplatser på Region Jönköpings läns tre sjukhus i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Där jobbar vi i tillagningsköken, restaurangerna och i caféet.

Kompetens vi söker

Måltid behöver främst rekrytera köks-/serveringsbiträden och kockar. På somrarna har vi behov av ett antal köks-/serveringsbiträden inom disk, städ och transport och några få kockar.

Därför ska du jobba hos oss

Du får jobba med ett gäng som har "hjärtat i maten". För oss som jobbar här är det viktigt att älska mat och hur man tillreder och serverar den och att ha ett trevligt kundbemötande. Vi vill glädja våra kunder med en god måltidsupplevelse.

Vårt hjärta klappar även för klimatsmart mat och vi har en positiv utveckling och måluppfyllelse när det gäller Region Jönköpings läns hållbarhetsmål.

Så involverar och motiverar vi våra medarbetare

  • Vi efterfrågar våra medarbetares tankar och idéer.
  • Tillsammans utvecklar vi processer och tar fram veckomenyer för restaurangerna och 15-rättersmeny för inneliggande patienter.
  • Vi har arbetsgrupper inom olika områden som till exempel inköpsgrupp, patientmeny och användargrupp kring kostdataprogram.
  • Vi har morgonmöten varje dag.

Så skapar vi värde för våra kunder

  • Vi erbjuder individuellt anpassade måltider.
  • Vi erbjuder flexibelt utbud av måltider och mellanmål.
  • Vi komponerar och presenterar menyer som lockar till god aptit och måltidsglädje.
  • Vi har flexibel servicegrad och gott bemötande i alla situationer.
  • Vi har kostombudsträffar.

Det här är vi stolta över

  • Vi har engagerade medarbetare.
  • Vårt gemensamma arbete med vår utvecklingsresa.
  • Vi bidrar till en positiv vårdupplevelse för inneliggande patienter på våra tre sjukhus genom att leverera välgörande måltider som bidrar till patientens tillfrisknande.
  • Alla våra kök är KRAVcertifierade. 
  • Vi vann Region Jönköpings läns hållbarhetspris 2021.
  • Vi var etta i såväl Eko- som Svekomatsligan 2021 och 2022. Dessutom utsågs vi till “Årets ekologiska förebild” av KRAV och blev första region i den exklusiva gruppen “Årets Ekologiska Spjutspetsar”.
  • Med vår 15-rätters á la carte-meny till patienter ses vi som en region som har ett bra arbetssätt och följer nationella riktlinjer för måltider på sjukhus.

Det här gör vi under ett år

  • Vi lagar 700 000 måltider.
  • Vi tillagar, i egen regi, 26 000 enportionslådor.
  • Vi serverar 11 000 000 potatisar.
  • Vi lägger 875 000 skivor ost på mackor.
  • Vi kokar eller använder 214 000 ägg i maträtter.

 

Övergripande om Verksamhetsstöd och service som arbetsplats