Arbetsplatser

Måltid som arbetsplats

Glada medarbetare, en kvinna och en man, i produktionsköket. I bilden är texten "Vi brinner för goda måltider!" inlagd.
Vi försöker laga så mycket mat som möjligt från grunden, där vi använder råvaror av hög kvalitet. Foto: Ulf Lindberg

Vi älskar mat – att tillreda och servera den. Vi lagar mat till kunder med skiftande behov – patienter, elever, medarbetare och besökare. Köken arbetar enligt Region Jönköpings läns hållbarhetsmål, som omfattar minskat matsvinn och en hållbar produktion. Maten tillagas från grunden och utan onödiga tillsatser. Råvarorna som används är till största delen svenska och ekologiska. Alla våra kök inom Region Jönköpings län är KRAV-certifierade och våra råvaror är minst 58 procent ekologiska.

Vårt uppdrag

Vi ansvarar för att planera, producera och servera näringsriktiga och hållbara måltider för patienter, elever, medarbetare och besökare.

Medarbetare och organisation

  • Måltid är ett område inom Verksamhetsstöd och service.
  • Vi är 100-talet medarbetare.
  • Vi är kockar, köksbiträden, måltidssamordnare, teamledare och chefer.
  • Våra medarbetare har sina arbetsplatser på Region Jönköpings läns tre sjukhus i Eksjö, Jönköping och Värnamo. Där jobbar vi i tillagningsköken, restaurangerna och i caféet och även på en del av sjukhusens vårdavdelningar.

Kompetens vi söker

Måltid behöver främst rekrytera köks-/serveringsbiträden och kockar. På somrarna har vi behov av ett antal köks-/serveringsbiträden inom disk, städ och transport och några få kockar.

Därför ska du jobba hos oss

Du får jobba med ett gäng som har "hjärtat i maten". För oss som jobbar här är det viktigt att älska mat och hur man tillreder och serverar den och att ha ett trevligt kundbemötande.

Vårt hjärta klappar även för klimatsmart mat och vi har en positiv utveckling och måluppfyllelse när det gäller Region Jönköpings läns hållbarhetsmål.

I Eksjö har våra medarbetare dessutom en extra "bonus". I april 2020 tog vi nämligen vår nya fina restaurang Matglädje, med café och butik i bruk, i det nybyggda hus 37 på Höglandssjukhuset.

Så involverar och motiverar vi våra medarbetare

  • Vi efterfrågar våra medarbetares tankar och idéer.
  • Tillsammans utvecklar vi processer och tar fram veckomenyer för restaurangerna och 15-rättersmeny för inneliggande patienter.
  • Vi har arbetsgrupper inom olika områden som till exempel KRAV & ekologisk grupp, temagrupp (jul, påsk och så vidare...).
  • Vi har morgonmöten varje dag.

Så skapar vi värde för våra kunder

  • Vi erbjuder individuellt anpassade måltider.
  • Vi erbjuder flexibelt utbud av måltider och mellanmål.
  • Vi komponerar och presenterar menyer som lockar till god aptit och måltidsglädje.
  • Vi har flexibel servicegrad och gott bemötande i alla situationer.
  • Vi har kostombudsträffar.

Det här är vi stolta över

  • Vi har engagerade medarbetare.
  • Vårt gemensamma arbete med vår utvecklingsresa.
  • Vi bidrar till en positiv vårdupplevelse för inneliggande patienter på våra tre sjukhus genom att leverera välgörande måltider som bidrar till patientens tillfrisknande.
  • Alla våra kök är KRAVcertifierade. 
  • Vi vann Region Jönköpings läns hållbarhetspris 2021.
  • Vi kom på första plats i Ekomatsligan 2021.

Det här gör vi under ett år

  • Vi lagar 800 000 måltider.
  • Vi tillagar, i egen regi, 45 000 enportionslådor.
  • Vi serverar 11 000 000 potatisar.
  • Vi lägger 875 000 skivor ost på mackor.
  • Vi kokar eller använder 214 000 ägg i maträtter.

 

Övergripande om Verksamhetsstöd och service som arbetsplats