Forskning
Som medarbetare inom Region Jönköpings län har du möjlighet att bedriva eller medverka i klinisk patientnära forskning. Syftet med forskningen inom Region Jönköpings län är att förbättra förutsättningarna för hälsa och vård. Futurum, regionens akademi för hälsa och vård, har i uppdrag att stimulera och finansiera klinisk forskning och forskarutbildningar. Läs gärna mer om forskningsmöjligheterna här:
Forskning-Folkhälsa och sjukvård (rjl.se)
Fritidsstudier
Du som är tillsvidareanställd inom Region Jönköpings län och vill bedriva studier under din fritid kan ansöka om ersättning för fritidsstudier som är kopplade till verksamheten. Du kan i vissa fall få ersättning för kursavgifter, kurslitteratur, resor och logi. Ersättningen är som mest 75 procent av kostnaderna och maximalt 4 000 kronor per år.
Du har även möjlighet att bedriva eller medverka i klinisk patientnära forskning. Läs gärna mer om forskningsmöjligheterna här:
Forskning-Folkhälsa och sjukvård (rjl.se)
Möjlighet till distansarbete
Många av arbetsuppgifterna inom Region Jönköpings län behöver man vara på plats för att kunna utföra, men den stora utvecklingen av digitala arbetssätt har gjort att möjligheten till distansarbete nu finns för fler medarbetare.
Utifrån de olika förutsättningar som finns på arbetsplatsen är Region Jönköpings läns inställning att distansarbete är ett naturligt arbetssätt och att arbetet sker på bästa sätt oavsett var det utförs. Det är verksamhetens behov och arbetsuppgifternas karaktär som avgör om det är lämpligt att arbeta på distans och i vilken omfattning. Det är frivilligt för medarbetare och ska vara till nytta för både medarbetare och arbetsgivare.
Förutom den ökade flexibiliteten som kan underlätta ett hållbart arbetsliv är distansarbete även en del i att stimulera medarbetarna till att välja mer hållbara resealternativ. När det är ändamålsenligt ska möten genomföras digitalt.
Möjlighet till flexibla arbetstider
Många verksamheter inom Region Jönköpings län har andra typer av arbetstidsmodeller än fasta arbetstider, till exempel poängmodell, flextid och årsarbetstid. Det ökar flexibiliteten för dig som medarbetare. Vilken arbetstidsmodell som används på arbetsplatsen bestäms av ledningen för verksamheten.
Semester
Du som har månadslön och är anställd längre än tre månader har rätt till betald semesterledighet redan under ditt första anställningsår. I det läget beror antalet semesterdagar både på din ålder och när under året som du har anställts. Antalet semesterdagar per helår är mellan 25 och 32, beroende på ålder.
Du som är anställd den 1 januari får vid detta datum tillgång till de semesterdagar som du får ta ut under året. Viss frånvaro, till exempel en del av föräldraledigheten, är semestergrundande.
Utbildningsanställning för sjuksköterskor
Sjuksköterskor som är anställda av Region Jönköpings län har möjlighet att söka utbildningsanställning inom områden där verksamheten har behov av specialistsjuksköterskor.
En utbildningsanställning innebär att du studerar till specialistsjuksköterska med bibehållen grundlön som gör att du inte behöver ta studielån eller göra avkall på de ekonomiska delarna i ditt privatliv. När utbildningen startar blir du anställd i den verksamhet där du sedan ska arbeta som färdig specialistsjuksköterska.
Läs gärna mer om utbildningsanställningar här: