Kultur

Nyheter

Välkommen på slöjdklubbsträff i Hemslöjdens Hus den 7 maj

Just nu visas utställningen "Vi sätter ljuset på: Slöjdklubben" i Hemslöjdens Hus. De som medverkar i utställningen är alla unga deltagare i Slöjdklubben. De har själva fått välja om de vill ställa ut och vad dom vill visa. Föremålen är exempel på traditioner, lösningar, ”bra att ha-saker”, kreativt personligt skapande och att de faktiskt håller på att bli kunskapsbärare i en lång tradition. 

Ny utställning i Hemslöjdens Hus: Slöjdklubben

Händer som täljer i trä med en kniv

Välkommen till en ny utställning i Hemslöjdens Hus som visas mellan 22 april och 11 maj. Utställningen har inga fasta öppettider utan kan ses när det är aktiviteter i Hemslöjdens Hus. Du är också välkommen att kontakta utvecklarna för att boka tid.

Workshop i optiskt stickning – 24 april i Hemslöjdens Hus

Stickare tröjor på en klädhängare

Nu har du chansen att prova på en intressant stickteknik som går under namnet optisk stickning (eller skuggstickning eller illusionsstickning). Beroende på från vilken vinkel den stickade ytan betraktas så framträder olika mönster och du får en nästan tredimensionell effekt. Det är enklare än du tror!

Ny utställning i Hemslöjdens Hus: Ull för livet

Välkommen till en ny utställning i Hemslöjdens hus som visas mellan 14 mars och 17 april. Utställningen har inga fasta öppettider utan kan ses när det är aktiviteter i Hemslöjdens hus. Du är också välkommen att kontakta utvecklarna för att boka tid.

Slöjdsommar – världens roligaste sommarjobb!

Är du mellan 15-19 år och bor i Jönköpings län? Vill du ha världens roligaste sommarjobb? Då ska du söka till Slöjdsommar!

Kurs i kreativt bokbinderi med Monica Langwe

Missa inte kursen Kreativt bokbinderi med Monica Langwe 15-17 mars i Hemslöjdens hus. En praktisk och teoretisk kurs för dig som vill prova på bokbinderi ur en mer kreativ infallsvinkel.