Kultur

Mötesplats barnkultur med Emma AdBåge på Eksjö museum

En kvinna sitter på en trappa framför ett gammalt hus.
Den 2 september kommer Emma AdBåge till Eksjö museum för att berätta om sitt bilderboksskapande. Foto: Richard Gustafsson

Den 2 september har du chansen att lyssna till Emma AdBåge som berättar om sitt bilderboksskapande i samband med hennes utställning på Eksjö museum. Arrangemanget riktar sig till dig som arbetar med kultur för barn och unga.

Emma AdBåge är en av de mest uppmärksammade bilderbokskonstnärerna i den unga generationen av tecknare. I samband med att originalbilder och skisser från hennes bilderböcker Gropen, Såret och Naturen visas på Eksjö museum har du möjlighet att träffa Emma, som visar utställningen och berättar om sitt bilderboksskapande. Vi får också lyssna och inspireras av Eksjö museum som berättar om hur de arbetar med sin utställningsserie på barnbokstemat, och vilka spännande saker som kan hända när museum och bibliotek samverkar.

Plats: Eksjö museum
Dag och tid: 2 september klockan 13-16.
Anmäl dig via länken: Anmälan Mötesplats barnkultur (Extern länk)

Sista anmälningsdag är 28 augusti. 
Träffen är kostnadsfri. Fika ingår.

Målgrupp: Alla som arbetar med kultur för barn och unga i Jönköpings län. Offentlig sektor, civilsamhälle och fria utövare – alla är varmt välkomna att inspireras, lyssna och nätverka på Mötesplats barnkultur!

Mötesplats barnkultur är en kunskapsbyggande arena för alla som arbetar med kultur för barn och unga i Jönköpings län. Arrangeras i samverkan med Eksjö kommun och Biblioteksutveckling, Region Jönköpings län.

Mer information om utställningen på Eksjö museum (Extern länk)