Kultur

Albin Pettersson från Crazy Pictures föreläser på Ping Filmfestival

En man håller i en skylt där det står Crazy Pictures
Albin Pettersson från Crazy Pictures kommer till Ping Filmfestival för att hålla föreläsningen "Från studenten till Guldbaggegalan".

Den 7 september kl 15.00 är alla välkomna till en fullspäckad filmfestival på Folkets Bio i Jönköping! Under dagen kommer vi titta på årets tävlande bidrag, kora vinnarna i varje kategori och dessutom få en inspirerande föreläsning av Albin Pettersson från Crazy Pictures: Från studenten till Guldbaggegalan.

Crazy Pictures från Norrköping är ett filmkollektiv som tillsammans gör film från idé och manus till regi, produktion, specialeffekter, ljud och visuella effekter. Efter virala framgångar med kortfilmer på Youtube (POESI FÖR FISKAR) släppte de 2018 sin debutlångfilm DEN BLOMSTERTID NU KOMMER och 2022 långfilmen UFO SWEDEN.

De har gjort sina filmer från idé till release och lyckats skapa independentfilmer på sina egna villkor. Albin från Crazy Pictures kommer och berättar om resan från ungt kompisgäng med stora drömmar till starten av ett eget produktionsbolag och resan till att nå drömmen att göra sin första långfilm.

Läs mer om Ping och se hela programmet här.