Kultur

Konstforum den 14 september i Tabergsådalens kulturhus

En kvinna framför en grön vägg.
Konstforum den 14 september 2024 i Tabergsådalens kulturhus gästas av Sonia Hedstrand.

Att skriva ansökningar har blivit en viktig del av konstnärskapet, oavsett om det gäller att söka utställningar eller arbetsstipendier. På årets tredje Konstforum möts vi på Tabergsådalens Kulturhus kl 11.30-14.00, där vi får ta del av den pågående utställningen med konstnärer från länet. Vi får även lyssna på Sonia Hedstrand, som kommer att ge värdefulla tips och råd inför höstens ansökningar.

Sonia Hedstrand är konstnär och arbetar forskningsbaserat i skärningspunkten mellan dokumentär, essä och sociologisk undersökning. Hennes konstnärskap uttrycks genom medier som installation, rörlig bild, fotografi, performance och artist books. Hon är också verksam som frilansande konstkritiker och är engagerad i kulturpolitiska frågor. Hedstrand har en Master i fri konst från Kungliga Konsthögskolan (2011) och är alumn från Whitney Independent Study Program i New York (2012).

Tema: Att söka stipendium
14 september kl 11.30-14.00
Tabergsådalens kulturhus


Konstforum är öppet och kostnadsfritt för alla konstnärer verksamma i Jönköpings län. För att underlätta planeringen av fikat ber vi er att anmäla er i förväg.

Anmälan görs till Lennart Alves Gernes senast den 11 september: lennart.alvesgernes@rjl.se. Vänligen ange eventuella matallergier eller specialkost vid anmälan.