Områdeschef Drift och support

Ledningsstaben

Vill du ta det strategiska ansvaret för att Region Jönköpings läns samhällsviktiga verksamheter har tillgång till stabila IT-tjänster och får professionell support? Är du en stark, positiv ledare som vill skapa bästa möjliga värde för kunden och våra medarbetare? IT-centrums uppdrag är att i allt snabbare takt tillhandahålla ändamålsenliga, snabba, säkra IT-lösningar med hög tillgänglighet för såväl regionens 11 000 anställda som länets medborgare.

Vi söker

Vi söker nu en erfaren chef till rollen som områdeschef Drift och support. Tjänsten innebär ett helhetsansvar för support av alla de tjänster som finns inom Region Jönköpings läns breda verksamhetsområden - från hälso- och sjukvård till trafik, utbildning och kultur. Tjänsten är på heltid och tillsvidare med start enligt överenskommelse och placering i Huskvarna. Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT eller motsvarande, och flera års erfarenhet av en strategisk ledarroll med teknisk inriktning.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en tung ledarroll med varierande arbetsuppgifter i en spännande och utvecklande miljö. Regionen befinner sig på en omfattande digitaliseringsresa, och du kommer få bidra till såväl verksamhets- som samhällsnytta. Vi strävar mot att vara Sveriges bästa IT-avdelning och är på god väg, vi arbetar med moderna arbetssätt och har mycket kompetenta och delaktiga chefer och medarbetare, som hela tiden vill bidra till att skapa bästa möjliga nytta.

Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder: http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/  (https://rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/). IT-centrum erbjuder dessutom möjlighet att arbeta på distans del av tid (flexibel arbetsplats).

Det här får du arbeta med

Du är ytterst ansvarig för att regionens ca 700 system supporteras på ett kvalitetssäkrat sätt med hög kundnöjdhet. Du agerar kravställare mot våra förvaltningsgrupper och är processägare för våra driftsprocesser. Flera system har höga tillgänglighetskrav och behöver fungera 24/7/365, och du ansvarar därmed för en beredskapsfunktion.

Du kommer att vara chef över ett område med två enheter, Kundcenter och Lokal IT-service, som leds av var sin enhetschef. Totalt har området ca 70 medarbetare. Kundcenter är vår servicedesk som hjälper våra kunder på distans, medan Lokal IT-service hjälper på plats hos kund. Inom ditt ansvarsområde finns också IT-centrums SOC (Security Operating  Center), där du har ett tätt samarbete med vår IT-säkerhetschef.

Du arbetar tillsammans med övriga områdeschefer med det övergripande personal- och arbetsmiljöansvaret. Du kommer att ingå i IT-centrums ledningsgrupp och vara direkt underställd IT-direktören.

För att du ska trivas hos oss

För att trivas hos oss ska du ha gedigen erfarenhet av ledande roller inom IT på såväl strategisk som taktisk nivå. Du är van att tillämpa affärsmässiga principer och att leda chefer eller ledare. Vi ser även att du har erfarenhet av intensivt förändringsarbete. Du måste gilla att arbeta och bidra i en miljö som genomsyras av hög puls, och en förändringsvilja att alltid kunna göra lite bättre för dem vi är till för, våra invånare och regionens olika verksamheter. Du är van att arbeta med ett brett kontaktnät och att samverka med många funktioner. Du har en positiv läggning och starkt engagemang i de frågor du hanterar, du är självgående, besitter en mycket god samarbetsförmåga och står för ett tydligt kommunikativt ledarskap. Som person har du förmåga att leda och driva arbetet på ett mycket engagerat, inspirerande och lyhört sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Så här gör du om du är intresserad

Sista ansökningsdag är den 21 augusti. Välkommen med din ansökan. För mer information kontakta IT-direktör Helena Glemdal Bergkvist 072-512 45 65.

Första intervjuer är planerade att hållas under vecka 34-35.

Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Sök jobbet som Områdeschef Drift och support Tillbaka till lediga jobb