Arbetsplatser

Psykiatriska kliniken på Höglandssjukhuset Eksjö som arbetsplats

Kvinnlig psykolog samtalar med en manlig patient.
På psykiatriska kliniken höglandet har medarbetarna fokus på bemötande och har en individuellt utformad vårdplan för varje patient. Foto: Johan W Avby

Psykiatriska kliniken Höglandet har hela småländska höglandet som sitt upptagningsområde och bedriver specialiserad psykiatrisk öppen- och slutenvård för personer från 18 års ålder. Hos oss arbetar cirka 190 medarbetare. Vi uppmuntrar till förbättringsarbeten och kompetensutveckling och tar tillvara på medarbetarnas kompetens för bästa möjliga psykiatriska specialistsjukvård för invånarna på Höglandet.

Yrken hos oss

  • Sjuksköterska
  • Specialistsjuksköterska
  • Vårdadministratör
  • Läkare
  • Kurator
  • Psykolog
  • Arbetsterapeut
  • Skötare
  • Peer support

Det här får du arbeta med

Du får arbeta med specialiserad psykiatrisk vård för invånare över 18 år inom såväl öppen- som slutenvård. I ditt arbete är du delaktig i en teambaserad, personcentrerad och evidensbaserad vård som ges på lika villkor och med hög tillgänglighet.

Du arbetar även med ständiga förbättringar och bidrar till utvecklingen av vården. Utifrån givna ramar arbetar vi för att alltid ge bästa möjliga vård till alla våra patienter.

Därför ska du arbeta hos oss

Vår värdegrund; vi bryr oss för ett bra liv, sätter bemötandet gentemot patienten i fokus.
Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du får vara med i utvecklingen. Som medarbetare hos oss arbetar du i team med duktiga kollegor vid en väl fungerade klinik. Du får kontinuerlig kompetensutveckling med goda utbildningsförutsättningar i spännande sammanhang.

Som anställd inom Region Jönköpings län har du tillgång till olika förmåner såsom fri öppen sjukvård, förmånscyklar samt ett personalgym ett stenkast från vår arbetsplats på Höglandssjukhuset Eksjö.

Utveckling av verksamheten

Vi arbetar strukturerat med förbättringsarbeten, bland annat med stöd av Esther-förbättringscoacher och personer med egen erfarenhet av psykiatrisk sjukdom, så kallad peer support.  

Vårt fokus är tillgänglighet utifrån en helhetssyn samt goda omvårdnads- och medicinska resultat. Arbetssättet är personcentrerat och utvecklas kontinuerligt. Förbättrings- och utvecklingsarbeten bedrivs såväl internt som i samverkan med såväl psykiatrin i Region Jönköpings län som med övriga vårdgrannar.

Här finns vi

På Höglandsjukhuset Eksjö finns öppenvårdsmottagning, remiss- och bedömningsenhet, akutmottagning, 24 vårdplatser fördelade på två vårdavdelningar samt en psykiatrisk vårdjour. Kliniken har öppenvårdsmottagningar i Eksjö/Aneby, Nässjö, Tranås och Vetlanda/ Sävsjö. Psykiatriska kliniken förfogar också över länsövergripande vårdresurser vid psykiatriska kliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.