Skapa dans

Skapa dans logotype föreställer skuggor som dansar.
Nationella koreografitävlingar med regionala delfinaler som Skapa Dans uppmuntrar ungdomar till eget skapande i dans och ger en möjlighet att visa koreografisk kreativitet, kunnande och kompetens hos de amatörer som sysslar med dans i olika stilar och på olika nivåer i länet. Foto: Johan W Avby

Koreografitävlingen Skapa Dans riktar sig till dig som är mellan 14-22 år med anknytning till Jönköpings län. Tävlingen vill uppmuntra ungdomar till eget skapande i dans och visa på koreografisk kreativitet.

Om tävlingen

Årets regionala tävling äger rum den 24 september i Vetlanda kommun med en repetitionsdag den 23 september.

De tävlande erbjuds en information och mingeldag söndag 10 september i Vetlanda. Då får samtliga tävlanden information och tips inför tävlingen, får en scengenomgång och en dansworkshop tillsammans!

Bedömning

I Skapa Dans bedöms koreografierna av en jury som består av professionella koreografer och dansare som bland annat tittar på hur musiken använts, hur man disponerat rummet/scenen och hur rörelsematerialet har komponerats ihop. Alla kan vara med oavsett dansbakgrund och alla dansstilar är välkomna!

Vinnaren från varje regional deltävling får resa till riksfinalen på Riksteatern i Stockholm och tävla tillsammans med övriga vinnare från hela landet. Riksfinalen går årligen av stapeln under skolornas höstlov, vecka 44.

Regler

  • Du som tävlar ska vara mellan 14 – 22 år.
  • Du ska vara skriven i eller ha anknytning till Jönköpings län.
  • Koreografin ska vara minst 3 minuter och max 4 minuter och 30 sekunder.
  • Ni får vara max 6 deltagare per grupp, men man kan även tävla själv.
  • Man får tävla i flera grupper men bara stå som koreograf för ett stycke.

Den som skrivs som kontaktperson i anmälningsformuläret kommer att få mer information om tävlingen via mejl när tävlingen närmar sig.

Har du frågor? Välkommen att kontakta:

Andrea Donoso Lillo
Dansutvecklare
072-209 02 18
andrea.donoso.lillo@rjl.se