Kultur

Talang och produktion

Två killar sitter mitt emot varandra vid ett bord med en skärm och en padda och gör film.
Film- och regiutbildning för ungdomar på Sörängens folkhögskola i Nässjö. Foto: Johan W Avby

Genom att ge coaching och teknikstöd och bygga nätverk stöttar vi filmproduktioner runt om i länet. Några av de aktuella projekt som vi driver just nu kan du läsa om nedan.

GAZE – nya filmröster

Vill du göra film? Eller gör du redan film men lyckas inte riktigt ta dig vidare in i branschen? GAZE – nya filmröster är programmet för dig som bor eller verkar i Jönköpings län och som vill utveckla dig inom filmens område. 

Läs mer om GAZE och hur du ansöker här

Nya Filmskapare kortfilmstävling

I samverkan med Värnamo Filmhistoriska Festival genomför Region Jönköpings län varje år en kortfilmstävling med samtida film från, eller med anknytning till länet. En jury väljer ut de filmer som blir nominerade och som visas under festivalen. Blir din film antagen har den chans att vinna en prissumma på 10 000 kronor.

Läs mer om Nya Filmskapare och hur du ansöker här

 
Ping Filmfestival

Varje år arrangeras Ping Filmfestival som är både en kortfilmstävling och en kortfilmsfestival i ett! Skicka in din film till tävlingen som också är vår regionala uttagning till Novemberfestivalen. Under Ping Filmfestival, som äger rum i september varje år, visar vi alla bidrag, korar vinnarna samt tar del av seminarier och workshops.

Läs mer om Ping och hur du ansöker här

Produktionsstöd

Produktionsstödet syftar till att stimulera nya filmare och nya berättelser med koppling till Jönköpings län. Det går att söka för filmprojekt som befinner sig i förproduktionsstadium.

Läs mer och ansök om produktionsstöd för film

Nätverksträffar

Vi arrangerar nätverksträffar som är öppna för alla. Det kan vara masterclasses, filmvisningar, träffar kring ett ämne eller med inbjudna gäster. Vi arrangerar också workshops i inom filmutvecklingens olika områden. Håll dig uppdaterad om aktuella datum med vårt nyhetsbrev.

Skriv upp dig här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev (Extern länk)

Coachning

I mån av tid erbjuder vi:

  • Stöd i att skriva projektbeskrivningar och ansökningar
  • Stöd att analysera filmidéer och få tips till den fortsatta arbetsprocessen
  • Manusutveckling